'Atatürk ilah değildir' diyen öğrencinin tutuklanmasına büyük tepki

'Atatürk ilah değildir' diyen öğrencinin tutuklanmasına büyük tepki

Olacak şey değil. Çok çok kısa bir sorgulama ardından serbest bırakılması gereken kız, Atatürk'e hakaretten tutuklandı

Edirne'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri sırasında Atatürk aleyhinde sarf ettiği sözler nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emine Şahin (21), 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklandı.

Edirne'deki törenlerde, tören alanının yanından geçen Emine Şahin, "Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi" diye bağırmaya başladı.

Polis ekiplerince tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası aranan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan Şahin, daha sonra 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Anma töreninde, Atatürke hakaretten gözaltına alınan üniversite öğrencisi tutuklandı.

Pişman değilim

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Emine Şahin, pişman olmadığını Atatürk'ü bu şekilde anmanın dinine aykırı olduğunu savunarak tören alanına da bilerek geldiğini söyledi.

Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, 'Atatürk hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. dha

Ben de #AtatürkİlahDegildir diyorum hadi gelin beni de tutuklayın

Şahin'in tutuklanması sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. #AtatürkİlahDegildir etiketi üzerinden gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

Eyüp Gökhan Özekin: 21 yaşında kız, tıp fakültesi öğrencisi, "Atatürk ilah değildir" demiş. Önce gözaltına alındı. Sonra mahkemeye çıkartıldı. "Pişman mısın" diye sormuşlar, "değilim" deyince tutuklamışlar. Şimdi hapiste.
Ben de #AtatürkİlahDegildir diyorum. Ben de pişman değilim.
Haydi bakalım...

Adem Özköse: Edirne'de tıp fakültesi öğrencisi "Atatürk ilah değildir" dediği için mahkeme tarafından tutuklanmış. 
Ben de tutuklanan kardeşimin suçunu işliyorum ve #AtatürkİlahDeğildir diyorum. 
Hodri meydan!

Ersin Çelik: Ülkede #AtatürkİlahDeğildir demek suç kapsamına giriyorsa bu hukuk sisteminde her şey mümkün demektir. 28 Şubat’ta da benzer hukuki yorumlar yapılarak insanlar linç ve mahkum edildi. Görünen o ki sistemde değişen bir şey yok. Siyasi irade biraz “esneyince” neler olacağını gördük. 

Cemile Bayraktar: Normalde “Atatürk İlah değildir” demem ancak bir kız öğrenci bunu dediği için tutuklanıyorsa tüm varlığımla ona destek vermek için; #AtatürkİlahDeğildir hadi gelin beni de tutuklayın. Kız provokatör, yok öyle, yok vs vs olayına hiç girmeyeceğim, yıl 2018 hâlâ Kemalist baskı var

Hüseyin Yılmaz: Bilmiyordum, meğerse Atatürk birilerinin ilahı imiş, özür dilerim deyip kurtulsun! #AtatürkİlahDeğildir 
#AtatürkİlahDeğildir dediği için bir üniversite öğrencisinin tutuklanıyor oabilmesi ülkenin tımarhaneye döndüğünün resmidir. Utanç verici bir vaziyet.

Mustafa Armağan: "Atatürk ilah değildir" diyen birini "Atatürk'e hakaret"ten tutuklayamazsınız. Tutuklarsanız bu, sizin onu 'ilah' kabul ettiğiniz manasına gelir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum