Atakum Anadolu İHL'den üç derece birden

Atakum Anadolu İHL'den üç derece birden

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kura’nın Genç Muhafızları” hafızlık yarışmasında Samsun il birincisi, “Kuran- Kerim-i Güzel Okuma” yarışmanda Samsun il birincisi ve “Genç Bilaller” ezanı güzel okuma yarışmasın da İl İkincisi olarak başarılarına bir yeni

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Samsun Anadolu İmam-Hatip Liseleri arası “Genç Bilaller” ezanı güzel okuma yarışması, “Kuranın Genç Muhafızları” Kuran hafızlık yarışması ve Kuran- Kerim-i Güzel okuma  yarışmalarında üç derece birden aldı.

İl elemeleri için 13 okulun katıldığı "Kuran’ın Genç Muhafızları”  Hafızlık Yarışmasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Abdülhak Navruz Samsun İl birincisi oldu.  Yarışmada taban puan 40,  ezbere okuma 40 ve Tecvit, Meharic-i  Hurufi 20 puan olarak değerlendirildi. Bu değerlendirmeler sonunda 96,2 puanla  "Kuran’ın Genç Muhafızları”  Hafızlık Yarışmasına katılan 13 okuldan birinci Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi olurken, il ikincisi Samsun Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi, İl üçüncüsü ise Samsun Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

“Genç Sada Kuran-ı Kerim-i Güzel Okuma” yarışmasında da derece alan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Muhammet  Beyazak il birincisi olurken, il ikincisi  Çarşamba Yeşilırmak Anadolı  İhl, il üçüncüsü Kavak Akşemsettin Anadolu İmam Hatip lisesi oldu.

 “Genç Bilaller” ezanı güzel okuma yarışmasına 21 okul katıldı. Ses, makam, diksiyon, mahreç  kriterlerine göre değerlendirme yapılan yarışmada Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi  Abdussamed Şana il ikincisi  olurken, il birincisi Şehit Ahmet Altunoğlu ve il üçüncüsü Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. 

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.