Aşmak İçin Hareket Projesi

Aşmak İçin Hareket Projesi

Düzce Gençlik Merkezi'ndeki basketbol sahasında bir araya engelliler ve basın mensupları, karma iki takım oluşturarak basketbol müsabakası yaptı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen "Aşmak İçin Hareket Projesi" kapsamında, Düzce'de engelliler basın mensuplarıyla basketbol oynadı, at bindi, bisiklet sürdü ve Melen Çayı'nda "zipline" heyecanı yaşadı.

Düzce Gençlik Merkezi'ndeki basketbol sahasında bir araya engelliler ve basın mensupları, karma iki takım oluşturarak basketbol müsabakası yaptı.

Daha sonra kentte bulunan bir çiftlikte ata binen ve Düzce Bisikletliler Derneği üyeleriyle bisiklet turu atan engeliler, Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen köyündeki rafting tesislerinde ise Melen Çayı üzerinde kurulan ve "zipline" adı verilen çelik halatı kullanarak nehrin karşısına geçti.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, gazetecilere yaptığı açıklamada, hedeflerinin, engelli ve engelsiz insanların bir arada spor yaparak kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Basın mensuplarıyla bir arada karma bir etkinlik düzenlediklerini belirten Ayva, şöyle konuştu:
"Her türlü ön yargının, her türlü engelin aşıldığı bir etkinlik düzenledik. Gün içerisinde zipline, at binme, bisiklet turu gibi etkinlikler düzenledik. Amacımız engelli, engelsiz herkesin bir arada olmasıdır. Bugünkü organizasyonun sonunda Türkiye'ye olumlu mesajlar çıkacaktır. Tüm vatandaşlarımızın ön yargılarından kurtulup, kalıbı aşmalarını bekliyoruz. Hareket olunca engel çabuk aşılır. Bekleyerek hiçbir engelimizi aşamayız. Spor yapan insanlar aktif olurlar ve sosyal hayatın içesinde kendilerine yer bulurlar. Burada engelli, engelsiz iki farklı birey aynı takımda yer alıyor."

Lokman Ayva, projenin Türkiye'nin tüm şehirlerinde yürütüldüğünü kaydederek, projeye katılmak isteyen engelli ya da engelsiz her vatandaşın derneğe başvurmasının yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.