Asker ve polislere öğrencilerden hediyeler

Asker ve polislere öğrencilerden hediyeler

Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda görev alan asker ve polislere, ülkenin farklı yerlerindeki öğrenciler tarafından mektup, şiir, resim ve çikolata gönderildi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine İstanbul, Eskişehir ve Aksaray'daki çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler mektup, şiir, resim ve çikolata gönderdi.

Sur ilçesinde teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, el yapımı patlayıcıların imha edilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar devam ediyor.
 
Operasyonlarda görevli asker ve polislere destek ve moral vermek amacıyla İstanbul'da Batı Ataşehir Doğa Bilim Lisesi, Eskişehir'de Özel Ataçağ Ortaokulu ve Aksaray'da 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'nda öğrenim gören öğrencilerden bine yakın mektup, şiir, resim ve çikolata gönderildi.
 
"Dualarımız sizinle"
 
İl Emniyet Müdürlüğünde sergilenen hediyeleri gören polisler, duygusal anlar yaşadı.
 
Bazı öğrencilerin gönderdiği asker portelerinin yüz kısmında kendi fotoğrafları, çikolatalarda ise ay yıldız bulunuyor. El şeklindeki kartonlara "Dualarımız sizinle" yazan öğrenciler ayrıca kalp şeklinde çizdikleri Türk bayrakları da gönderdi.
 
"Sizleri tanımıyor olsak da kocaman bir sevgiyle hepinizi anıyoruz"
 
Bir öğrenci mektubunda, "Sevgili polislerimiz, Diyarbakır'da masum insanları korumak için yaptığınız fedakarlıktan dolayı sizlere minnettarız" yazdı, bir başka öğrenci ise mektubunda şu ifadelere yer verdi:
 
"Bizim için yaptığınız tüm fedakarlıklar için size minnettarız. Nereden anlayacaksınız diye düşünmeyin sakın. Yaşımız belki fazla değil ama vatanımız, milletimiz için ne kadar büyük sıkıntılara girdiğinizi empati kurarak anlayabiliyoruz. Biz burada sıcak sınıfımızda ders işlerken yatağımızda mutlu mutlu uyurken rahat edebiliyorsak sizin gibi ağabeylerimize, cesaretli askerlerimize borçluyuz. Buradan size sağlayabileceğimiz tek yardım dualarımız ve mektuplarımız olsa da bunları yaparken sizleri tanımıyor olsak da kocaman bir sevgiyle hepinizi anıyor, kucak dolusu teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz."
 
Bazı öğrenciler ise güvenlik güçlerine operasyonlarla ilgili çizdikleri resimleri gönderdi.
 
Sergi 1 hafta boyunca açık kalacak.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.