Asırlık Kur’an aşığı Hakk’a yürüdü

Asırlık Kur’an aşığı Hakk’a yürüdü

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 67 yıldan bu yana, binlerce kişiye Kur’an-ı Kerim öğreten 90 yaşındaki Seher Tepebaşı, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ın Kümbet Mahallesi’ndeki mütevazı evinde, Kur’an-ı Kerim’i gencinden yaşlısına binlerce kişiye 67 yıl boyunca öğretmeye çalışan ve yıllardır Seher Hoca olarak anılan Tepebaşı, bunun yanı sıra dini eğitime de büyük önem verdi. Çevresindeki ailelerin 4 kuşağına da hiç ara vermeden Kur’an öğretmeye çalışan 4 çocuk ve 16 torun sahibi Seher Hoca’yı aradan geçen yıllara rağmen, hiçbir talebesi de unutmadı. Doktorundan, mühendisine kadar birçok meslek grubunda yer alan komşusuna küçük yaşlarda Kur’an'ı okumayı öğreten Seher Tepebaşı’yı, sevenleri son yolculuğunda dualarla uğurladı. Cenaze namazını Kur’an-ı Kerim okumayı kendisinden öğrenen emekli vaiz İsmail Tepebaşı kıldırdı. Tepebaşı, Kümbet Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Şeyh Adil Mezarlığı’nda toprağa verildi.

KUR’AN’I HERKESE SEVDİRDİ
Seher Hoca’nın talebeleri ölümüyle büyük üzüntü yaşadı. Kur’an-ı Kerim okumayı Seher Hoca’dan öğrenen Fatih Timurbanga, hocasının yıllarını bu işe gönüllü adadığını belirtti. Timurbanga, “Amcama, babama, dedeme, babaanneme Kur’an-ı Kerim okumayı Seher Hoca öğretti. Asıl amacı Allah rızasını kazanmak olan hocam, Kur’an adına büyük hizmetler yaptı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

Yaşar Çokparlamış da öğretici kimliğiyle ön plana çıkan Seher Hoca’nın bu sayede çok büyük sevgi ve saygı kazandığını ifade etti.

İsmail Tepebaşı da Kur’an hadimliğini sürdüren Seher Hoca’nın mahallede ve çevrede birçok insana Kur’an-ı Kerim öğrettiğini hatırlatarak, “Bizim için bulunmaz bir nimetti. Allah inşallah onu rahmetiyle yargılar.” ifadelerini kullandı.
Stargündem