Asırlık konak 30 bin okuyucuya hizmet verdi

Asırlık konak 30 bin okuyucuya hizmet verdi

Erzurum'da restorasyonunun ardından kütüphane olarak işlevlendirilen 172 yıllık Habib Baba Konağı, 30 bin okuyucuya hizmet verdi.

Erzurum'un iki asra yakın tarihi geçmişiyle önemli sivil mimari örneklerinden Habib Baba Konağı, restore ettirilerek kütüphaneye dönüştürülmesinin ardından 30 bin okuyucuya hizmet verdi. 

 
Erzurum Yeğen Ağa Mahallesi Balyoz Sokak'taki tarihi Habib Baba Konağı, kentteki tarihi yapıların ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak, restorasyonunun tamamlanmasının ardından kentin kültür yaşamında önemli yer edindi. 
 
Eski Erzurum evlerinin mimari özeliklerini taşıması açısından önem taşıyan tarihi konak, 6 bin kitabın bulunduğu kütüphaneye dönüştürüldüğü 2014 mart ayından bu yana 30 bin okuyucuya hizmet verdi. 
 
170 yıla yakın geçmişi olan konakta 6 bin kitap
 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harabe haldeki tarihi konağın restorasyonunu tamamlayarak, konağın sahibi büyük mutasavvıf Habib Baba'nın adıyla kütüphane olarak düzenlediklerini söyledi. 
 
Kütüphanenin açılmasının ardından kentin kültür yaşamında önemli yer edindiğine dikkati çeken Öz, şunları kaydetti: 
 
"Binanın 1841 yılında yaşamış büyük mutasavvıf Habip Baba'nın evi olduğunu biliyoruz. Geçmişte toplumu aydınlatmak üzere büyük fedakarlıklara katlanmış bir insan olması ve onun evi olduğu için adını vermeyi uygun bulduk çünkü bu insanlar deniz feneri gibidir. Gençlere örnek olsun istiyoruz. Onun adına yapılan bir yerin yaşamasını istiyoruz. Biz konağı harabe halde aldık. Tarihi dokusuna zarar vermeden güzel bir kütüphaneye çevirdik.
 
170 yıla yakın geçmişi olan konakta 6 bin kitap var. Doğu'dan, Batı'dan, her türlü kaynak var. Açıldığı günden bu yana 30 bin okuyucunun ziyaret ettiği kütüphanede ücretsiz internet hizmeti de sunuyoruz." 
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.