Aşırı sağcı Briois 'ırkçılıktan' yargılanacak

Aşırı sağcı Briois 'ırkçılıktan' yargılanacak

Fransa'daki aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin geçici başkanı Steeve Briois, "halkı ırkçılığa ve ırkçı hakarete teşvik etmek" suçlamasıyla yargılanacak.

Fransa'da savcılık, aşırı sağcı ve ırkçı tutumlarıyla bilinen Le Pen'in boşalttığı koltuğu geçici olarak devralan Steeve Briois hakkında "halkı ırkçılığa ve ırkçı hakarete teşvik etmek" suçlamasıyla dava açtı.

Irkçılığa ve Antisemitizme Karşı Birlik (Licra) platformunun, 23 Kasım 2016 tarihinde yazdığı ve Almanya, İsveç, Avusturya'da sığınmacıların cinsel saldırılar yaptığına ilişkin tweeti nedeniyle Paris Savcılığına şikayet ettiği Briois hakkında yargı harekete geçti.

İlk duruşma 11 Ekim'de

Savcılık Briois hakkında, "halkı ırkçılığa ve ırkçı hakarete teşvik etmek" suçlamasıyla dava açtı. Davanın ilk duruşmasının 11 Ekim'de görüleceği bildirildi.

Marine Le Pen'in cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle istifa etmesiyle boşalan Ulusal Cephe'nin başkanlığına geçici olarak atanan Jean-François Jalkh, "Yahudi Soykırımı" ile ilgili daha önce sarf ettiği bazı sözlerinin kamuoyunda tartışma yaratması dolayısıyla görevinden ayrılmıştı.

Bunun üzerine Briois, Ulusal Cephe'nin başına getirilmişti.

Kamuoyu yoklamalarında önde görünen Yürüyüş Hareketi lideri Emmanuel Macron ve Le Pen 7 Mayıs'ta ikinci tur oylamada cumhurbaşkanlığı koltuğunun yeni sahibi olmak için yarışacaklar.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.