Aşılanan kişiler hâlâ Coronavirus olabilir ve yayabilir

Aşılanan kişiler hâlâ Coronavirus olabilir ve yayabilir

İsveçli bir uzman, Covid-19'a karşı aşılanan kişilerin, enfekte olabileceğini ve hastalığı yayabileceğini, aşıların şimdilik kısıtlamaların yerini alamayacağını belirtti.

İsveç'in en büyük ikinci şehri Göteborg'daki bir bakım evinde kalanlara iki doz Coronavirus aşısı uygulanmış ancak buna rağmen burada Coronavirus vakasına rastlanmıştı.

Karolinska Institutet Laboratuar Tıbbı Departmanı Başkanı Matti Sallberg, konu hakkında İsveç Radyosuna yaptığı açıklamada, "İki doz aldıktan sonra hastalığa karşı korunuyorsunuz ancak bu, enfekte olmaya karşı tamamen korunduğunuz anlamına gelmiyor." dedi.

Sallberg, aşılananların da Covid-19 semptomları gösterebileceğini söyleyerek, "Aşılandıktan sonra çok hafif semptomlar yaşayabilirsiniz ancak ciddi şekilde hastalanmaya veya hastane yatışına sebep olmamalı." ifadelerini kullandı.

Aşıların şu an için Covid-19 kısıtlamalarının yerini alamayacağını vurgulayan Sallberg, "İsveç Halk Sağlığı Dairesinin tavsiyesinin ötesinde bir şey söyleyemem. Daire, şu anda her zamanki gibi kısıtlamalara devam etmenizi tavsiye ediyor." diye konuştu.

İsveç Radyosunun bildirdiğine göre Perşembe günü, 10.4 milyonluk nüfustan 216 bin 269 kişi en az bir doz aşı yaptırdı.

İsveçli yetkililer, üretim sorunları nedeniyle önümüzdeki aylarda bir milyon yerine sadece 400 bin doz AstraZeneca aşısı almayı planlıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.