'Asıl büyük dil gönül dilidir'

'Asıl büyük dil gönül dilidir'

70 işitme engelli öğrenciyi makamında ağırlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Dünyadaki en büyük sorun bizim size çıkardığımız engellerdir" dedi.

İşitme engelli öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret etti.

Kayseri Koca Sinan Özel Eğitim Meslek Lisesinde okuyan ve Başkanlığa bağlı Kuran kurslarında din eğitimi alan 70 işitme engelli öğrenciyi makamında ağırlayan Görmez, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görmez, Kur'an-ı Kerim okudukları ve İslam'ı öğrendikleri için engelli öğrencileri tebrik ederek, bu eğitimleri vermekte geciktiklerini, bundan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

İşaret diliyle konuşmayı çok istediğini belirten Görmez, "Ama çok daha güçlü bir dille sizinle konuştuğumu ifade etmek isterim. Asıl büyük dil gönül dilidir, o dil sizde hepimizden daha güçlüdür. Her biriniz kainata ve insanlığa gönül dilinizle konuşuyorsunuz. Yüce Rabbimiz bu gönül dili bakamından bizlere de sizdeki gönül zenginliğini nasip etsin" diye konuştu.

"Bugün artık sizin önünüzde hiçbir engel yoktur. Bundan sonra bizden kaynaklı engeller ortadan kalkacaktır. Dünyadaki en büyük sorun bizim size çıkardığımız engellerdir" ifadesini kullanan Görmez, camilerde verilen hutbelerde engellilere işaret diliyle de hitap etmek gerektiğini, bunu gerçekleştirmek için çabaladıklarını vurguladı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.