Aşı Olan Daha Çok Hastalanıyor

Aşı Olan Daha Çok Hastalanıyor

ABD’de yayımlanan bir rapor, aşı olan bebeklerde ölüm vakalarının, aşı olmayanlara göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Küresel ilaç teröristlerinin aşı ve ilaç üzerinden yürüttüğü rant savaşları, sağlığımızı tehdit ediyor.

ABD’de National Library of Medicine adlı sağlık dergisi son derece çarpıcı bir rapor yayınladı. Rapora göre aşı olan bebekler, aşı olmayan bebeklere oranla daha fazla hasta olup bebek ölümlerine maruz kalıyorlar. 38 bin bebek ölümü ve hastaneye kaldırma vakalarını inceleyen uzmanlar, aşı olan bebeklerde bu oranların çok daha fazla olduğunu tespit ettiler. Üstelik hastanelik olma oranları ile aşı miktarları arasında da ciddi bir bağ ortaya çıktı. Örneğin 4 kere aşı olan bir bebeğin hastalanma ve hastaneye kaldırılma olasılığı 2 kere aşı olan bir bebeğe oranla çok daha fazla.

AŞI KARŞITLARI SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Araştırmayı yöneten doktorlar Gary Goldman ve Neil Z. Miller’ın çok daha korkunç bir iddiası da var. Bebek ölümleri ile aşılanma arasındaki bağlantılar. Neil Miller aynı zamanda Thinktwice Global Vaccine Institute’un başkanı. Başkanı olduğu bu kurumun ismi hayli ilginç, “aşı olmadan önce iki kez düşünün” demek. Adından da anlaşılacağı gibi bu kurum aşı konusunda “sansürsüz” enformasyondan yana ve özellikle ebeveynlerin çocuklarının aşı olmasını reddetme haklarını savunuyor.

BİR BEBEĞE 26 AŞI YAPILIYOR

Raporda dikkat çekilen bir başka nokta, bütün bu uyarılara ve çalışmalara rağmen ABD’deki konu ile ilgili bazı “özerk” devlet kurumlarının aşı tavsiyelerine tam gaz devam ediyor olmaları. Örneğin, Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme merkezinin (CDC) tavsiyeleri üzerine, 1990’larda ortalama olarak bir bebeğe tavsiye edilen aşılar 15 iken, bu rakam 2007’de 26’ya çıkıyor.

11 MİLYON DOZDAN SADECE 3 MİLYON DOZU KULLANILMIŞTI

İlaç firmalarının domuz gribi aşısının yapılması gerektiğine yönelik söylemlerinin de doğru olmadığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz yıllarda; ülkemize toplam 11 milyon doz aşı getirilmiş, aşının gereksiz olduğu ortaya çıkınca sadece 3 milyon dozu kullanılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, domuz gribi tartışmalarında aşı olmamış, aşıyı tavsiye etmemiş, “İstemeyene zorla yaptırmayız” diyerek ilaç firmalarına tepki göstermişti.

Küresel ilaç teröristlerinin Afrika ve İslâm ülkelerindeki lobisi sevgiden değil

“Haricihaber” adlı sitenin Genel Yayın Yönetmeni Barış Tarımcıoğlu konuyla ilgili, “Aşı meselesi, küresel ilaç teröristlerinin en çok sevdiği ve en çok üzerinde durduğu konu. Küresel güçlerin aşı konusunda sürekli telkinlerde bulunması, bakanlıklar nezdinde lobi faaliyetleri yürütmesi, özellikle Afrika ülkeleri ve İslâm coğrafyasındaki ülkelere karşı muazzam bir ‘sevgi’ beslediklerinden olmasa gerek” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yeni Akit