Asgari ücretle dünyanın yükünü sırtlıyor

Asgari ücretle dünyanın yükünü sırtlıyor

Bursa'da mezar kazarak geçimini asgari ücretle sağlayan 28 yaşındaki Kurt, bedensel ve zihinsel engelli ağabeyi, akciğer kanseri babası, kan kanseri kızı, romatizma ve astım hastası annesine bakıyor.

Bursa'da bir belediyenin mezarlıklar şube müdürlüğünde taşeron işçi olarak asgari ücretle çalışan Salih Kurt (28), bu geliriyle dördü hasta altı kişinin yükünü sırtlıyor.

Hem ailesinin geçimi hem de zihinsel ve bedensel engelli ağabeyi, kanserle mücadele eden babası ve kızının tedavisini sağlamaya çalışan Kurt, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezarlıklarda kazı ve defin işlerinde çalıştığını belirterek, aldığı asgari ücretle zorlu bir yaşam sürdüklerini söyledi.

63 yaşındaki akciğer kanseri babası Dursun, 29 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli ağabeyi Murat ve 4 yaşındaki kan kanseri kızı Nisanur ile romatizma ve astım hastası 65 yaşındaki annesi Şakire'nin tedavisi ve bakımlarıyla ilgilendiğini belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Ban çalışıyorum, işim dışında kalan zamanda bu kişilerle ilgilenen eşime destek oluyorum. Babam nisan ayından beri yatalak. Hiç kalkamıyor. Tedavisi sürüyor. Ben, eşim, iki kızım, anne ve babam ile engeli ağabeyimle beraber kalıyorduk. 4 yaşındaki kızım Nisanur hastalanınca onun enfeksiyon kapmaması için, daha hijyenik ortamda kalması istendi. Bunun için ayrı bir eve çıkmak zorunda kaldık. Şimdi iki evin kirasını ödemek zorunda kaldım. Asgari ücret aldığım için geçinmekte zorlanıyorum. İki evin ayrı ayrı masrafları oluyor. Annem de romatizma ve astım hastası. Biz olmadığımız zaman, annem hem babama hem de ağabeyime bakmaya çalışıyor."

Büyük kızının ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Kurt, kızının okul ve kırtasiye masraflarını karşılamakta zorlandığını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum