Asgari ücret artışı iç piyasayı canlandırır

Asgari ücret artışı iç piyasayı canlandırır

"İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, "Asgari ücretteki artış kısa zamanda piyasayı canlandıracaktır" dedi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, "Asgari ücretteki artış, hükümetin iç piyasayı canlandırmaya yönelik politikalarının hayata geçirilmesi ile kısa zamanda hane halkı harcamalarında artış meydana getirecektir, piyasayı canlandıracaktır" dedi.

İSTİB kasım ayı meclis toplantısında meclis üyelerine seslenen Kopuz, Türk halkının sağduyusuna işaret ederek, Türkiye'nin 1 Kasım seçimleriyle belirsizlik yükünü sırtından attığını söyledi.
 
Kopuz, bütün tahriklere ve kışkırtmalara rağmen huzur içinde bir seçim yaşandığını belirterek, "Seçim sonuçları, İstanbul Ticaret Borsası olarak, tekrar seçim istemekle ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Biz bazı oda ve sivil toplum örgütlerinin dış baskılar ve dayatmalar ile yaptıkları koalisyon çağrılarına en güçlü şekilde karşı çıktık. Çünkü biz halkın sağduyusunun asla yanılmayacağına inanıyorduk" ifadelerini kullandı.
 
"Asgari ücret artışı iç piyasayı canlandırır"
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'ta toplanacağını ve 1 Ocak'ta bin 300 TL asgari ücretin hayata geçeceğini aktaran Kopuz, "Ülkemizde 5 milyon asgari ücretli var. Fakat bunların yarısına yakını daha fazla ücret almasına rağmen asgari ücretten gösteriliyor. Bu durumdaki kişilerde 60 TL'nin biraz üzerinde, diğer asgari ücretlilerde ise 400 TL'nin üzerinde bir maliyet getiriyor" dedi.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.