Artvin'de taşkın risk haritaları çıkarılıyor

Artvin'de taşkın risk haritaları çıkarılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bu kontrolleri her ay periyodik olarak devam ettirerek, bu tür afetlerin tekrar yaşanmamasını sağlayacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün (DSİ), dere yataklarını işgal eden yapıların kaldırılması, ayrıca temizliğin yapılmasına engel olan kapalı menfez ve dere geçişleri gibi uygun olmayan yapıların, açık geçişler şeklinde yapılmasına dair ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına uyarı yazılarını yeniden yazdığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Artvin'de meydana gelen sel felaketi sonrası başlatılan seferberliğin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, bölgede, yaraları sarmak için bakanlığın tam mesaiyle çalıştığı belirtilerek, yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Arhavi'de Kapistre ve Hacılar Deresi'nde, Hopa'da Çamlıköy, Sugören ve Yeşilköy Köyleri, Naşeni Mahallesi, Orta Hopa Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi (Balıklı Deresi), Yoldere ve Başoba köyleri, Eşmekaya köyü, Yukarı Kuledibi Mahallesi ve Başköy köyü ile Sundura Deresi'ndeki rüsubatların (çöküntü) temizlendiği ifade edildi.

- Taşkın risk haritaları çıkarılıyor

DSİ'nin, bölgede taşkın koruma tesisi olmayan yerlerde, tesislerin yapılması projelerini ek yatırım programına alarak ihale sürecini başlattığına işaret edilen açıklamada, Hopa ve Arhavi ilçeleri ile Kemalpaşa beldesine ait taşkın risk haritalarının Eylül 2016 tarihinde tamamlanacağı, bu iş kapsamında elde edilecek verilerle bu yerlerin risk haritasının çıkarılacağı ve makro düzeyde yapılacak çalışmaların belirleneceğine işaret edildi.

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun görüşlerine de yer verildi. Eroğlu, DSİ'nin derelerde taşkınlar sonucu oluşan rüsubat ve heyelan sonucu gelen ağaç kalıntılarının temizlediğini belirtti.

Hopa'nın Kemalpaşa beldesindeki Kaya, Çamurlu, Dereiçi ve Köprücü köylerinde dere yatağı ıslah çalışmalarını başlatmak üzere planlama yaptıklarına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"DSİ, dere yataklarını işgal eden yapıların kaldırılması ayrıca temizliğin yapılmasına engel olan kapalı menfez ve dere geçişleri gibi uygun olmayan yapıların açık geçişler şeklinde yapılmasına dair ilgili kamu kurum ve kuruluşlara uyarı yazılarını da yeniden yazdı. Bu kontrolleri her ay periyodik olarak devam ettirerek, bu tür afetlerin tekrar yaşanmamasını sağlayacağız."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.