Arşiv ve beyaz sayfa

Bu gün 1 Muharrem 1431 h. Koskocaman bir yılı geride bıraktık. On iki ay, elli iki hafta, üçyüz altmış gün. Evet 1430 ajandası bir daha açılmamak üzara kapandı ve koltuğumuzun altına verildi.

Yanımızdaki ajandanın sahifelerini ihtiyar ve irademizle kendi mürekkebimizi kullanarak hayatımızla Allah'ın havl ve kuvvetiyle yazdık. Bu sene hac mevsiminin bidayetinde gençliğimizin model insanı bizim yaş gurubunun itidalda örnek insanı sevgili Şaban Döğen ağabey vefat etti. Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun.

Hicri 1430'un son günü son saatlerinde ikindi namazını muteakip Üsküdar İlahiyat Fakültesi camisinde değerli dostum, kıymetli komşum, Üskudarımızın eski belediye başkanı Mehmet Çakır bey ebediyete uğurlandı. Allah gani gani rahmet etsin. Namazında niyazında mazbut bir yaşantısı vardı. Aziz dostuma, sevgili arkadaşıma Mekke-i Mükerreme'de bol bol dua ettik, Kur'an'lar okuduk. Yolun açık olsun aziz dost.

Bu seneki hac mevsiminde Üstadımızın saffı evvel talebeleriyle beraberdik. Hayatımın güzel sahifelerinden bir sahifeydi. Arafat'tan Müzdelife'ye Sungur ağabey, Abdullah Yeğin ağabey ve diğer vakıf kardeşlerle beraber indik.

Güneşin gurubuyla birlikte beyaz ve emekdar düldülümüzle hareket ettik. Lebbeyk Allahumme Lebbeyk lebbeyke la şeriyke leke lebbeyk.

Abdullah Yeğin ağabey 1922 doğumlu, yani 87 yaşında. Henüz çocuk yaşta nur halkasına dahil olmuş ve bir daha çıkmamış yani 75 tane ajandayı asr-ı ahirin reçetesine uygun doldurmuş. Maddi manevi bütün zerreleri nurlarla şekillenmiş canlı, heyecanlı, mutevekkil, tefekkürle meşgul. Ve zaman zaman 'mümkünse akşam ve yatsı namazlarını Müzdelife'de kılalım' diyor. "İnşaallah kılacağız ağabey" diyorum.

Sungur ağabey koca bir ömru nurlarla yoğurmuş, mütevekkil, mütebessim, şefkatli, genç yaşında nur halkasına dahil olmuş bir daha çıkmamış. Sungur ağabeyle merhum Bekir ağayden bahsediyoruz. Beraber yaptığımız haclardan konuşunca Sungur ağabey şu soruyu soruyor: "Bekir abi de benim gibi zaman zaman hiddet eder miydi?" "Hayır, bize karşı son derece nazik ve kibardı, şefkatini arkadaşlığını hissettirirdi" dedim.

Bunun üzerine Sungur ağabey "size karşı tutumundan bahsetmiyorum, yanlış yapanlara hiddet eder miydi diye soruyorum" dedi. "Evet, yanlış yapanlara hiddet ederdi" dedim.

Bu arada Müzdelife'nin merkezine vardık ve müsait bir yere park ettik. Namaz için hazırlığımızı yaptık. Abdullah ağabeyin imamlığında karar kılındı. Mekanın güzelliği, zamanın güzelliği, cemaatin güzelliği ve muhteşem bir imam. Aman Allah'ım....

Abdullah ağabey "Elhamdulillahi rabbil alemin" dediğinde sanki bütün mevcudat, bütün kainat nefesini tutmuş onun arkasında saf tutmuş ve huzura durmuş gibiydiler. Cenab-ı Allah bu muhterem ağabeylerimize sağlık sıhhat ve afiyet versin.

Müzdelife vakfesinden sonra Mina'dan geçerek Mekke-i Mükerreme'ye geldik. Ağabeylerle vakıf kardeşleri dersaneye bıraktık. Ücretimizi de alarak işimize geri döndük.

Evet bu gunden itibaren yepyeni bir ajandanın ilk sahifesini bembeyaz sahifesini hayatımızla yazmaya başladık bile. Tüm kainat kardeşlere rastgele diyorum. Geçen sene ve senelerde bilerek veya bilmiyerek gerek dava arkadaşlarıma, kardeşlerime, ağabeylerime, eşime, çocuklarıma, akrabalarıma, komşularıma, ortaklarıma, bir yanlışlık yaptıysam, kalblerini kırmışsam, hepsine birden sesleniyorum üzgünüm, özür diliyorum, bana fırsat verirlerse, haberdar ederlerse, telafi edebilirim.

Geçen senenin ajandasının kapağı kapatılarak arşive kaldırıldı, mühürlendi. Yeni ajandanın ne kadarını doldurabilirim bilmiyorum belki yeni ajanda ile birlikte hayat sahifem de kapanır. Geçen senenin ajandasını kendi ihtiyar ve irademizle yüce Allah'ın havl ve kuvvetiyle doldurduk. Yeni ajandamızı yine ihtiyar ve irademizle yüce Allah'ın havl ve kuvvetiyle dolduracağız. Üstadımızın ifadesiyle "binlerce kalemi tazammun eden müteharrik bir kalem olur sahife-i hayatında veya levhi misalide mukadderat-ı hayatını yazar."

Ya Rab, ya muhavvile hali vel ehval ya erhemerrahimin, ya halika yevmieddin!

Yeni yılda hayatımızın tamamını Marifetullahla, Muhabbetullahla doldur. Bizi kendine kul kabul et, ruhumuzu kabzetmek zamanına kadar emanette emin kıl amin ya erhamerrahimin.

Mekke-i Mükerreme'den hepimizden hepinize selamlar dualar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum