Arsenal gruptaki ilk galibiyetini aldı

Arsenal gruptaki ilk galibiyetini aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda oynanan 3. hafta maçında Arsenal, sahasında Almanya'nın Bayern Münih ekibini 2-0 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasının ilk gününde E, F, G ve H gruplarında 8 karşılaşma oynandı.

Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği  F Grubu karşılaşmasında İngiliz ekibi Arsenal, konuk ettiği Alman temsilcisi Bayern Münih'i 2-0 yendi. Karşılaşmanın gollerini 77. dakikada Olivier Giroud ve 90+4'te Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil kaydetti. Bu sonucun ardından İngiliz temsilcisi Arsenal, 3 maçın ardından grupta ilk puanlarını alırken, Bavyera temsilcisi ise 6 puanda kaldı.

Lionel Messi'nin sakatlığı nedeniyle forma giyemediği E Grubu mücadelesinde, "Devler Ligi"nin son şampiyonu Barcelona, deplasmanda karşılaştığı Belarus temsilcisi BATE'yi Hırvat oyuncusu Ivan Rakitic'in 48 ve 64. dakikalardaki golleriyle 2-0 geçti. Katalan temsilcisi, bu sonuçla puanını 7'ye yükselterek haftayı lider kapadı.

Almanya'da 4-4'lük maç

Grubun diğer maçında Bayer Leverkusen ile Roma arasındaki mücadele gol düellosuna sahne oldu.

Ev sahibi Leverkusen ilk yarıda Javier Hernandez'in 4 (penaltıdan) ve 19. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü sürdüremedi. Roma, Daniele De Rossi'nin 2, (29, 38) Miralem Pjanic (54) ve Iago Falque'nin (73) fileleri havalandırmasıyla rakibi karşısında 4-2 öne geçti. Mücadeleyi bırakmayan Alman temsilcisi, 84. dakikada Kevin Kampl ve 86'da Admir Mehmedi ile skoru 4-4'e getirerek sahadan 1 puanla ayrıldı.

H Grubu'nda ise İngiltere Premier Lig'de iyi sonuçlar alamayan ve 12. sırada yer alan Chelsea, deplasmanda karşılaştığı Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalarak 4 puanla grupta 3. sırada kaldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.