Arjantin'de Kurban Bayramı Coşkusu

Arjantin'de Kurban Bayramı Coşkusu

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı coşkusunu birlikte yaşamak üzere Arjantin İslam Merkezi'nde toplandı.

Arjantin İslam Merkezi bünyesindeki Ahmed Camisi'nde kılınan bayram namazına Arjantin'deki Müslümanların yanı sıra çeşitli İslam ülkelerinin diplomatik temsilcileri de katıldı.

Bayram namazının akabinde verilen vaazda Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilen ibadetlerin Müslümanlar üzerindeki yardımlaşma ve birliktelik duygusu aşılama gibi olumlu etkilerinden bahsedildi.

Vaazdan sonra bayramlaşma töreniyle Arjantin'deki Müslümanlar birbirleriyle kucaklaşarak bayramı kutlamaya başladı.

Binbir Gece adlı Türk dizisinin Arjantin'de yayınlanmasından sonra bir yarışma programından davet alarak Arjantin'e gelen dizi oyuncularından Ergün Demir de bayram namazı için camiye gelen Müslümanlar arasındaydı.

Bir süredir Arjantin'de yaşayan ve bu süreçte ülkenin en ünlü simalarından biri haline gelen Ergün Demir, bayramlaşma sonrasında duygularını AA muhabirine aktardı.

Mesafelerin önemli olmadığını vurgulayan Demir, Müslümanlarla namaz kılıp sarıldıklarını ve bir sonraki bayramları da birlikte geçirme dileğinde bulunduklarını söyledi.

Demir sözlerine şöyle devam etti:

"Önemli olan içimizde, yüreğimizde olan duyguların samimiyeti ve derinliği. Ben burada bir Türk elçisi olarak, sanatçı olarak Müslüman kardeşlerimle beraber bu kutsal mekanda yani Allah'ın mekanında namaz kıldığım için onlarla güzel vakit geçirdiğim için kendimi gerçekten imtiyazlı ve mutlu hissediyorum."

Arjantinli Müslümanlardan Mutasalem Irion da, Kurban Bayramı'na ulaşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bayram namazı ve bayramlaşma sonrasında Ahmed Camisi'nden Arjantin İslam Merkezi'ne giden Müslümanlara, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bayramlarda Arjanti'ndeki Müslümanların toplanma noktası olan Arjantin İslam Merkezi'nin ülkedeki Müslüman grupların resmi temsilcisi olarak 85 yıldır hizmet verdiği belirtildi.

Ülkede yaşayan Müslümanların kurban kesim işlemleri de yine aynı kuruluş tarafından organize ediliyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.