Arınç'tan Kur'an okuyan Putin ve elçisine: Müslümanlar ne hale geldi bakar mısınız?

Arınç'tan Kur'an okuyan Putin ve elçisine: Müslümanlar ne hale geldi bakar mısınız?

Biz Putin’in şokunu atlatamamışken...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, önce Putin'in ardınan Ankara Büyükelçisinin Kur'an'dan ayet okuyarak Müslümanlara tavsiyede bulunmasına "Şu Müslümanlar ne hale geldi bakar mısınız?" sözleri ile değerlendirdi.

Ankara Kitap Fuarı, ATO Congresium'da açıldı. 

Rus elçi: “Kur’an-ı Kerim’de ehli kitap diye bir terim vardır

Rusya’nın konuk ülke olduğu fuarın açılışında konuşan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Kur’an-ı Kerim’e atıfta bulunarak, “Kur’an-ı Kerim’de ehli kitap diye bir terim vardır, genelde bu terim semavi din mensupları için kullanılır fakat bu terimi daha geniş bir kavramda değerlendirmek gerekirse tüm kitapseverler hepsi ehli kitap konumundalar. Kitaplar bilgi kaynaklarıdır fakat bununla sınırlı değildir, kitap aynı zamanda iyiliğin kaynağıdır, aklın, dostluğun, arkadaşlığımızın kaynadığıdır.” dedi.

Müslümanlar ne hale geldi bakar mısınız?

Ardından kürsüye gelen Arınç, Büyükelçi Yerhov'un konuşmasında Kur'an'dan bahsedip, "kitap ehli" ifadesini kullandığını belirtti. Arınç, birkaç hafta önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye, İran ve Rusya liderlerinin bir araya geldiği bir toplantıda, Müslümanların kardeş olması gerektiğine dikkati çeken ayetler okuduğunu hatırlattı.

Arınç, “Putin bize ayet okuyor, bir Ortodoks, Rusya vatandaşı, yanındaki iki tane Müslümana ‘Bakın Kur’an böyle emrediyor’ diyor, Müslüman ülkelere de ‘Kavga etmeyi bırakın, birbirinizin kanını dökmeyin, uzlaşın’ diyor. Biz Putin’in şokunu atlatamamışken arkasından bir büyükelçi ‘kitap ehliyiz, kitap ehli olmak Kur’an’da anlatılmıştır’ diyor. Şu Müslümanlar ne hale geldi bakar mısınız? Birbirimize söylediğimizde hiçbir değer ifade etmeyen, elini silahtan ayırmayan, bomba üstüne bomba yağdıran Müslümanlar, şimdi Ruslardan ders alacak hale geldiler.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.