Araştırma: Beyaz rahmet karın yağışını izlemek huzur veriyor

Araştırma: Beyaz rahmet karın yağışını izlemek huzur veriyor

Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 66,7’si kar yağışını izlerken kendisini huzurlu hissediyor

Araştırma şirketi Areda Survey’in gerçekleştirdiği ‘kar araştırmasına’ göre katılımcıların yüzde 63,5’i karlı bir sabaha uyandıklarında ilk yaptıkları şeyin kar yağışını izlemek olduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda bir yere gitmeleri gerektiğinde de yüzde 75,8’i toplu taşıma araçlarını tercih etmeye özen gösteriyor. Diğer tercihler ise sırasıyla; yüzde 16,7 ile yürüyüş yaparım, yüzde 7,5 ile yağan karın tadına bakarım, yüzde 6,7 ile kar topu savaşı yaparım ve yüzde 5,6 ile kardan adam yaparım oluyor.

KAR YAĞIŞI HUZURLU, MUTLU VE KEYİFLİ HİSSETTİRİYOR

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 66,7’si kar yağarken huzurlu, yüzde 57,9’u mutlu, yüzde 36,9’u ise keyifli hissettiğini belirtiyor.

Kar yağışı yüzde 32,1 için geçmiş anılarını çağrıştıran bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Yüzde 26,6’sı duygusal hissediyor ve yüzde 14,7’si kar yağışını romantik buluyor. Yüzde 7,1’i üzgün, yüzde 6,7’si depresif, yüzde 5,2’si stresli ve yüzde 1,6’sı ise kar yağdığında öfkeli hissediyor.

KAR YAĞIŞINDA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ KULLANIMI ARTIYOR

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 75,8’i kar yağdığı zaman toplu taşıma aracı kullandığını ifade ederken yüzde 24,2’i ise özel aracını tercih ettiğini belirtiyor.

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.