Arapça tabela alerjisinin altında Kur'an harfleri yatıyor

Arapça tabela alerjisinin altında Kur'an harfleri yatıyor

Barış Pınarı Harekatı'nı da alet ettiler!

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, iş yeri tabelalarıyla ilan ve reklamlarda "yalnızca Türkçe" kullanılmasına yönelik bir çalışma başlattı. Ancak bu çalışma sadece Arapça harflerle yazılan tabelaları hedef aldı. İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca vs. dillerinde yazılan tabelalara dokunulmadı.

Barış Pınarı Harekatı'nı da alet ettiler!

Sözcü'nün haberine göre Arapça tabelalara gösterilen tepkinin altında Arap ülkelerinin çoğunluğunun Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkması geliyor. Halkın bu nedenle Arapça tabelaları şikayet ettiği öne sürüldü. 

Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösterenlerin başında Amerika ve Avrupa ülkeleri geliyor. En çok onların sesi çıkıyor. Ama belediye sırf bu yüzden İngilizce tabelalara dokunmak ihtiyacı hissetmiyor.

Belediyenin Barış Pınarı Harekatı'nı Arapça tabela operasyonuna alet etmesi olayın başka bir boyutu.

Gerçek neden Kur'an harfleri

Bir çok belediyede olduğu gibi Eskişehir'de de Arapça tabelalara tepki gösterilmesinin gerçek nedeni Kur'an harfleri olması.

Nitekim habere göre Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi yazı dili Latin harflerinden oluşan Türkçedir” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, yüzyıllarca Arapça ile Osmanlıca yazmış bir milletin dilinin "Latin" harflerine kilitlenmesi de dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum