Arap ülkelerinden Londra'daki terör saldırısına tepki

Arap ülkelerinden Londra'daki terör saldırısına tepki

Birleşmiş Milletler, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, ve İİT Genel Sekreterliği Londra’da dün gece meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşanan terör saldırısını kınayarak, dünyanın birçok yerinde "insanlık dışı" taktikler kullanan teröristlerle mücadele için uluslararası toplumun bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

BM Genel Sekreterliği Sözcülüğünden yapılan açıklamada Guterres, terör saldırısının kurbanlarının yakınlarına taziye dileklerini sundu.

Saldırının sorumlularının derhal bulunmasını ve adalete teslim edilmesini umduğunu aktaran Guterres, terörle mücadelede İngiltere ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Terör saldırısını kınayan Guterres, uluslararası toplumun dünyanın birçok yerinde "insanlık dışı" taktikler kullanan teröristlerle mücadelede bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı'nda dün gece yerel saatle 22.00 civarında gerçekleşen saldırıda köprü üzerinde yayaları ezen bir minibüs, daha sonra köprünün güney ucundaki Borough Pazarı'na yönelmiş, burada araçtan inen 3 saldırgan çevredekileri bıçaklamıştı.

Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek değil halkta panik yaşatmaya dönük olduğunun anlaşıldığı kaydedilmişti. Saldırganlar, polisin açtığı ateşle öldürülmüştü.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan, Londra’da dün gece düzenlenen terör saldırısı kınandı.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Londra'daki saldırılar kınandı ve dünyanın her yerinde emniyet ve istikrarı hedef alan teröre karşı İngiltere'ye destek mesajı verildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Katar

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da sebebi ve kaynağı ne olursa olsun Katar'ın şiddet ve teröre karşı olan tavrı yinelendi. Açıklamada, İngiltere hükümetinin alacağı tüm tedbirlere destek olunduğu ifade edildi.

Kuveyt

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile Başbakan Theresa May'a gönderdiği telgrafta, ülkesinin, Londra'da meydana gelen saldırıları kınadığını dile getirdi. Kuveyt'in terör eylemlerine karşı olduğunu vurgulayan Sabah, bu tür eylemlerin insani değerlerle çeliştiğini kaydetti.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin de yaptığı açıklamada, "korkakça" olarak nitelendirdiği saldırıdan ötürü yaşadığı şok ve hüznü dile getirdi. Useymin, İngiltere halkına ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kanada 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İngiltere'nin başkenti Londra’nın Westminster bölgesinde dün gece düzenlenen terör saldırısını kınadı. 

Kanada Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Trudeau, "Kanada, dün gece birçok masum insanın öldüğü ve yaralandığı İngiltere'de meydana gelen anlamsız saldırıyı kınıyor. Öldürülenlerin arasında bir Kanada vatandaşının olduğunu acı bir şekilde öğrendik. Sevdiklerini kaybeden aile ve yakınlarının acılarını paylaşıyor ve yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.