Arakanlı Müslümanlara zulmeden Myanmar, demokrasi sözü verdi

Arakanlı Müslümanlara zulmeden Myanmar, demokrasi sözü verdi

Arakan Müslümanlarına yönelik şiddet nedeniyle son yıllarda tepkileri üzerine toplayan Myanmar, Birleşmiş Milletler'de "demokratik bir toplum oluşturma" taahhüdünde bulundu.

BM İnsan Hakları Konseyi Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması (EPİM) Çalışma Grubu, Myanmar'daki insan haklarını gözden geçirdi. 

Myanmar heyetinin başkanı olarak Konsey'de konuşan Adalet Bakanı Tun Shin, ülkesinin insan hakları konusunda ilerleme kaydettiğini ve karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için çabaladığını ifade etti. Shin, ülkesinin "yeni doğan bir demokrasi" olduğunu ve demokratik bir toplum oluşturmak için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi. 

EPİM Çalışma Grubu ise Myanmar'ın demokrasi yolunda attığı adımlara övgüde bulunarak, ülkeye kadın haklarının geliştirilmesi, din ve ifade özgürlüğünün sağlanması ve Rohingya Müslümanları ve diğer azınlıklara karşı işlenen insan hakları ihlalleriyle mücadele edilmesi gibi tavsiyelerde bulundu. 

Myanmar, yaklaşık 50 yıllık askeri yönetime son veren 2010 yılındaki seçimlerin ardından 8 Kasım'da cunta destekli hükümetle genel seçimlere gidiyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.