Aragones ne yaptı ki Cindoruk ne yapacak?

 

Fenerbahçe gibi köklü bir futbol takımının başına getirilen Aragones,Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynayan ve yarı finali kıl payı kaçıran bir takımı güdükleştirmiş ve kupasız bırakmıştır.Üstelik çok şöhretli ve yetenekli futbolculara sahip olmasına rağmen.Demek ki bu başarısızlık onun beceriksizliğini gösteriyor.Sonuç olarak Aragones’in defteri dürülmüş ve şutlanmıştır.

Aslında Cindoruk ve ekibi Türkiye‘nin en büyük partisini yerle bir etmek ve güdük hale getirmekle Aragones’ten farklı değildirler.Üstelik Aragones yabancı,Cindoruk yerli!...

Cindoruk,kendisinin iddiasına göre demokrat olabilir ama duruş ve durduğu yer itibariyle asla demokrat olamaz.Çünkü hep halkla ters düşmüştür.Söylemleri eylemlerini her zaman tekzip eden Cindoruk bu gemiyi yürütecek kapasitede olmadı ve olamaz da…

Demirel’e gelince,artık miadını çoktan doldurmuş olmalıydı.Ama hala kadük işlerle uğraşmakta.Belki daha önceleri olumlu işler yapmış olabilir ancak gelinen son noktada hep yanlış limanlara demir atmıştır.Kendisine darbe yapanlara karşı halkın hoşuna gidecek ve demokrasiyi yüceltecek hiçbir davranış örneği gösterememiştir.

Demirel’in esprileride eskisi gibi zevk vermez olmuştur.Nesil eski nesil değildir.Hem de hiç de aldatılmaya tahammül etmeyen yeni bir nesil gelmektedir.Bu dalganın önünde kimse duramaz.

Bediüzzaman”Eski halmuhal, ya yeni hal, ya izmihlal” diyerek en güzel düsturlardan bir tanesini yıllar önce beyan ederken hep bu kafalara seslenir.Ama bunlar burunlarının doğrultusunda gitmekten bir türlü vazgeçememişlerdir.

Nesil, yeni  nesil. Öyleyse artık şahsi fikirler peşinde koşan yaşlılar köşelerine çekilip gençlere yer açmalıdırlar. Belki böyle davranırlarsa,kendilerine saygı duyulmasını sağlayabilirler.Yoksa zaman bunları asla affetmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.