Aracın kilometresini düşürüp satan kişilere dava

Aracın kilometresini düşürüp satan kişilere dava

Adana'da satın aldığı aracın kilometresini düşürüp sattığı ileri sürülen kişi ile vekalet verdiği iki kişi hakkında 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre, Adana’da yaşayan bir F.K., 237 bin 500 kilometredeki otomobilini 21 Nisan’da Adana 15. Noterliği kanalıyla 27 bin liraya sattı.

Çukurova Oto Pazarı’nda yeni otomobil almak için araçlara bakan F.K, sattığı aracın kilometresinin 140 bine düşürülüp 31 bin 750 liradan satışa çıkarıldığını görünce BİMER’e şikayette bulundu.

Şikayet doğrultusunda başlattığı soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, kilometreyi düşürdüğü iddia edilen araç sahibi ile vekalet verdiği diğer iki kişi hakkında "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan iddianame hazırlandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuksuz 3 kişinin 7 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar da adli para cezasıyla cezalandırılması istendi.

İddianamede, F.K'nin aracının 5 Haziran’da şüpheliler tarafından Ş.Ç'ye 28 bin liraya satıldığının anlaşıldığı belirtildi.

EKSPERTİZDE ORTAYA ÇIKMADI

Müşteki konumunda bulunan S.Ç. iddianameye yansıyan ifadesinde, aracın ikinci el oto alım sitesinde satışına ilişkin ilan gördüğünü, alınan ekspertiz raporuna göre otomobilin 142 bin kilometrede olduğunu anlattı.

'GERİ VEREBİLİRSİN DEDİ'

S.Ç, otomobili satın aldıktan bir hafta sonra aracı aldığı kişinin kendisini telefonla aradığını ve "aracın kilometresiyle oynadığını, geri alabileceğini" söylediğini ileri sürdü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.