Araç Hasar Kaydı ve Tramer için SMS ile Sorgulama nasıl yapılır

Araç Hasar Kaydı ve Tramer için SMS ile Sorgulama nasıl yapılır

Araçlar ile ilgili olarak hasar kaydı ve hasar geçmişi, değişen parça bilgisi ile ilgili sorgulamaları kolayca yapmak mümkün... Bu sorgulamaların nasıl yapılacağına dair detaylar ise haberimizde

Araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulmaktadır. Araçlar hakkında bilgi almak siteye kişiler kurum SMS servisinden yararlanmakla birlikte istediği bilgileri öğrenebilmektedir. Gib.gen.tr sitesinde yer alan araç hasar kaydı sorgulama yazısında belirtildiği üzere sorgulama için gönderilen örnek bir mesaj şöyledir;

hasar-kaydi-sorgulama.jpgHasar Geçmişi Sorgulama

Hasar geçmişi sorgulamak isteyen kişilerin tramer.gen.tr sitesindeki araç tramer kaydı sorgulama yazısında da belirtildiği gibi araç plakasını 5664’e göndermesi yeterli olmaktadır. İlgili sorgulama sonrasında kişilerin araçlar hakkında kaza bilgilerini öğrenmesi mümkün olmaktadır. Araçlarda meydana gelen kazaların maddi olarak hasar tutarı da kişilere iletilmektedir.

Araç Detay Bilgisi Sorgulama

Araçların detaylı bilgisinin alınması adına DETAY yazılarak araç plakasının yazılması ve mesajın 5664’e gönderilmesi yeterlidir. Bu mesajın ardından araç hakkında detaylı bilgiler kişilere gönderilecektir. Tescil kaydı, trafiğe çıkış tarihi, son sahiplik süresi gibi pek çok detaylı bilgi, gelen mesaj üzerinden öğrenilebilir.

Değişen Parça Bilgisi Sorgulama

Değişen parça konusunda kişilerin bilgi alabileceği kaynak da yine Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’dir. Belirtilen SMS servisi üzerinden yapılan sorgulamalar ile birlikte kişiler kolay bir şekilde araçların değişen parçasının olup olmadığını öğrenebilmektedir. Kişilerin değişen parça bilgilerini öğrenebilmesi için aracın kaza tarihi de mesaj ile göndermesi gerekmektedir. Böylece ilgili kaza sonrasında aracın hangi parçalarının değiştiği kişilere gönderilmektedir. Değişen araç bilgisi için kişilerin PARCA yazıp araç plakasını yazdıktan sonra kaza tarihini de 01/01/2016 şeklinde yazarak 5664’e kısa mesaj atması gerekmektedir. Gönderilecek mesaj sonrasında kişilere değişen parça konusunda tüm detaylar mesaj ile aktarılacaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.