Ar-Ge merkezi sayısı 232'ye ulaştı

Ar-Ge merkezi sayısı 232'ye ulaştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 2008 yılından bu yana faaliyette olan Ar-Ge merkezi sayısının 232'ye ulaştığını belirterek, "Hedefimiz 500 Ar-Ge merkezi" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2008 yılından bu yana faaliyette olan Ar-Ge merkezi sayısının 232'ye ulaştığını belirterek, "Hedefimiz 500 Ar-Ge merkezi. Bu konudaki gayretimiz sürüyor, her geçen gün Ar-Ge merkezlerimizin performansı yükseliyor" dedi.

Bakan Işık, AA muhabirine Ar-Ge merkezlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ar-Ge merkezlerinin, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına işaret eden Işık, 2008 yılında Ar-Ge merkezi belgesi verilen firma sayısı 20 iken, geçen yıl bu sayının 67'ye yükseldiğini hatırlattı. Işık, 2008 yılından bu yana Ar-Ge merkezi belgesi verilen toplam firma sayısının 257'ye ulaştığına dikkati çekerek, "2015 yılı, Ar-Ge merkezi belgesi verilen firma sayısı açısından çok başarılıydı. Ar-Ge merkezi belgesi verilen 257 firmadan 232'si faaliyetine devam ediyor, hedefimiz 500 Ar-Ge merkezi. Bu konudaki gayretimiz sürüyor, her geçen gün Ar-Ge merkezlerimizin performansı yükseliyor. Şu anda Ar-Ge merkezlerimizde 21 binin üzerinde nitelikli istihdam var ve 10 binin üzerinde proje üzerinde çalışılıyor" diye konuştu.

28 ilde Ar-Ge merkezi var

Ar-Ge merkezlerinde bugüne kadar 10 milyar liranın üzerinde harcama gerçekleştirildiğini bildiren Işık, böylece 180 milyar lira civarında ciro elde edildiğini ve 55 milyar lira dolayında da ihracat yapıldığını belirtti. Türkiye'nin Ar-Ge'ye ayıracak kaynak sorunu bulunmadığını ancak proje kalitesi sıkıntısı yaşandığının altını çizen Işık, sanayi ve ticaret odalarını proje birimi kurma noktasında göreve çağırdı.

Işık, Ar-Ge merkezlerinin illere göre dağılımında 65 merkez ile İstanbul'un ilk sırada yer aldığını ifade etti. İstanbul'un ardından 36 Ar-Ge merkezi ile Bursa ve 27 Ar-Ge merkezi ile Ankara'nın geldiğini ifade eden Işık, 232 Ar-Ge merkezinin 28 ile dağıldığını ancak gelecekte her ilde en az bir Ar-Ge merkezi olması yönünde çalıştıklarını anlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.