Apple’da açık buldu yalnızca teşekkür aldı

Apple’da açık buldu yalnızca teşekkür aldı

Apple cihazında bir “açık” bulan Bursa’da yaşayan Yusuf İslam Unan, yetkililerin kendisine sadece teşekkür ettiğini ifade etti.

Koronavirüs pandemisi ile birlikte başlayan karantina ve sokağa çıkma yasakları döneminde pek çok kişi akıllı telefonlarında zaman geçirmeye başladı. Bu kişilerden biri de Bursa’da yaşayan 18 yaşındaki genç Yusuf İslam Unan oldu. 

Apple’ın sesli asistanı Siri ile konuşan Unan, bu esnada ilginç bir sorunla karşılaştı. Siri’den telefon dilini İngilizce’ye çevirmesini isteyen gencin telefonu bu esnada gelen çağrı sırasında kapandı. Tekrar açıldığında ise uygulama dilleri karman çorman olmuştu.

Sıkıntıdan Siri ile konuşmaya başladı

Genç Apple kullanıcısı, yaptığı açıklamada “Karantina döneminde sıkıldım. Telefonla uğraşmaya başladım. Telefondaki Siri uygulamasını çalıştırıp onunla konuşmaya başladım. 15-20 dakika boyunca konuştum. 

Programla konuşurken telefonun dilini İngilizce yapmasını istedim. O sırada bana babamdan çağrı geldi. Çağrıda babamla 10-15 saniye konuştum ve telefon kapandı. Telefon yeniden başlatma moduna geçti. Açıldıktan sonra her program farklı bir dilde çalışmaya başladı. Bütün uygulamalardaki bütün diller birbirine karıştı. 
Açığını fark edince yetkililere bildirdim. Teşekkür ettiler ve açığı düzelttiler. Çevremde başka açıklar bulan arkadaşlarım var. Onlara büyük ödüller teklif edildi. Bana sadece teşekkür edildi. Ben buna da sevindim ama küçük de olsa bir ödül verilebilirdi.” ifadelerini kullandı.

Açık mı hata mı?

Apple, kendi cihazlarında ve yazılımlarında açık bulanlara ödüller vermesiyle biliniyor. Ancak bu durum bir açık değil, yaygın tabiriyle bir bug, yani hatadan kaynaklanıyor. Bursalı gence bu nedenle bir ödül verilmemiş olabilir.

Öte yandan bu ödüller de her zaman için beklenilen seviyede olmayabiliyor. Çaylan Temel adlı bir başka gencimiz de Apple’ın ücretli film, klip ve kitaplarını ücretsiz indirmeyi sağlayan açığı firmaya bildirdiğinde 1,5 TL değerinde bir kliple ödüllendirilmişti. Apple’ın ödül programında nasıl değerlendirme yaptığı kesin olarak bilinmiyor. 

sputniknews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.