Apple’a Telegram nedeniyle dava açıldı

Apple’a Telegram nedeniyle dava açıldı

Apple’a Telgram uygulamasını App Store’da bulundurması nedeniyle dava açıldı. Bağımsız bir internet koalisyonu tarafından açılan davada Apple’ın Telegram uygulamasını yasaklaması gerekçesi öne sürüldü.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kendi ülkesinde kafa karıştıran bir dava ile karşı karşıya. Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde açılan dava, Apple'ın Parler isimli uygulamayı engellerken, Telegram'a neden hiçbir şey yapmadığı sorusundan kaynaklanıyor. Davanın, Telegram'a olan güveni sarsabileceği düşünülüyor.

Trump destekçisi uygulama örnek gösterildi

Başkanlık Seçimleri'ni kaybeden Donald Trump, 6 Ocak'ta yaptığı açıklamalarla ülkeyi karıştırdı. Binlerce ABD'li, Trump'ın açıklamalarından sonra Kongre Binası'na yürüdü. İç savaş benzeri görüntülerin ortaya çıktığı olaylarda, hayatını kaybedenler de oldu. Apple o günlerde, protestoların Parler isimli mobil uygulamadan organize edildiği iddiası üzerine bu uygulamayı App Store'dan kaldırdı. Güvenli internet için kurulmuş bir koalisyon ise Apple'ın benzer bir adımı Telegram için de atması gerektiğini savunuyor.

'Telegram grupları tehlike saçıyor'

Mahkeme dosyalarına giren bilgilere göre Apple, Telegram'la ilgili bazı hassas bilgilere sahip. Örneğin bazı Telegram grupları, halkı sindirmek, tehdit etmek ve bir şeye zorlamak için kullanılıyor. Üstelik Apple da bunu biliyor ancak hiçbir şey yapmıyor. Apple'ın Telegram'a karşı kendi politikalarını görmezden geldiğini söyleyen koalisyon, teknoloji devinin Telegram'daki faaliyetlere izin vererek hem suça ortak olduğunu hem de yeni zorbalıklara çanak tuttuğunu belirtiyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.