Apple ünvanını kaybedebilir!

Apple ünvanını kaybedebilir!

Teknoloji devi Apple, artık dünyanın en çok kar eden şirketi olma ünvanını sonsuza dek kaybedebilir.

Petrolün yükselen fiyatı sadece cüzdanınızı benzin istasyonlarında bırakmanıza sebep olmadı. Aynı zamanda dünyanın en karlı şirketi ünvanına sahip Apple da bu ünvanını kaybetti. Bununla karlılığın ne alakası olabilir demeyin, oldukça alakalı bir durum söz konusu.

Suudi Arabistan topraklarından Saudi Aramco, geçtiğimiz yıl yükselen petrol fiyatlarından dolayı net karını 111 milyar dolara yükseltti. Bu kar rakamını ilk kez duymamızın sebebi ise Suudi Arabistan hükümetinin ilk kez kamuya açık bir şekilde şirket karlarını açıklaması. Aramco, uzun zaman önce Amerika Birleşik Devletleri tarafından yönetilen bir şirketti. Ancak Suudi Arabistan, ABD’nin Yom Kippur Savaşı‘nda İsrail‘e destek vermesi üzerine şirketi kamusallaştırdı.

Şirket ilk kez, net kar rakamlarını dünyaya açıkladı. Buna göre petrol fiyatlarının düştüğü 2017 senesinde şirket 76 milyar dolar kar elde ederken, 2018 senesinde ise 111 milyar dolar kar etti. Bu rakam Apple‘ı tahtından etti. Çünkü teknoloji devinin son açıkladığı kar 60 milyar dolar.

Aslında olay bununla da sınırlı değil. Apple, Google, Exxon Mobile‘ın geçen yılki kar rakamlarını topladığınızda ancak Aramco‘nun tek başına açıkladığı kar rakamına ulaşılıyor. Bu da şirketin ne denli büyük karlar elde ettiğini gösterir nitelikte.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.