Apple şarj aleti davasını kaybetti

Apple şarj aleti davasını kaybetti

Apple, iPhone 12 ile kutu içeriğinden şarj aletini çıkarmıştı. Brezilya’da bir iPhone 12 kullanıcısı bu konu hakkında açtığı davayı kazandı. Apple’ın Brezilya’da kaybettiği dava bir emsal teşkil ediyor.

Apple‘ın iPhone kutularına şarj adaptörünü dahil etmeme kararı, şirketin başını ağrıtmaya devam ediyor. Bu davalardan biri geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Apple, kutuda şarj adaptörü olmadan iPhone’larını sattığı için Brezilya‘da açılan davayı kaybetti. Brezilyalı Mariana Morales Oliveira, mahkeme kararıyla iPhone 12 aksesuarını alma hakkını elde etti.

Brezilya‘da bir tüketicinin Apple‘a şarj adaptörünün kutudan çıkmamasından dolayı açtığı dava lehine sonuçlandı. Davanın sonucu Brezilya’da yaşayan ve Apple’ın son değişikliğinden memnun olmayan tüm iPhone 12 alıcıları için bir emsal teşkil ediyor.

APPLE’A AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI

Konuyla ilgili konuşan Oliveira’nın avukatı Rafael Quaresma, “Apple lansmanında plastik kullanımının çevre için bir endişe olduğu ve dünyayı koruma söz konusu olduğunu iddia etti. Söylediğimiz ve hakimin hemfikir olduğu şey, Apple’ın sahip olduğunu söylediği çevreye yönelik bu korumanın seçici koruma olduğudur.

Bu göreceli bir korumadır çünkü üretici aksesuarı satmayı bırakmamıştır. Şarj adaptörünün üretimini durdurmadı. Şimdiye kadar tek şey, cihazla birlikte gelmemesi. Ancak yine de ayrı olarak satın alabilirsiniz. Bu biraz anlamsız. Sadece akıllı telefonla birlikte gelen şarj adaptörünün çevreyi mi kirletiyor? Ayrı şarj adaptörü değil mi?” ifadelerini kullandı.

Mahkeme cezasını 10 gün içerisinde bir şarj adaptörünün tüketiciye ücretsiz teslimatını sağlama şeklinde belirledi. Apple buna uymazsa günlük 200 R$ (38$) para cezası ödeyecek. 5.000 R$ (956$) sınırına kadar çıkacaktır.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.