Apple, iPhone'larda ve Mac'lerdeki hataları kabul etti

Apple, iPhone'larda ve Mac'lerdeki hataları kabul etti

Teknoloji devi, güvenlik açıklarının bilgisayar korsanları tarafından "aktif olarak istismar edilmiş" olabileceğini kabul etti.

Apple, bazı iPhone'larda, iPad'lerde ve Mac'lerde kötü niyetli aktörlerin kullanıcıların cihazlarını ele geçirmesine izin verebilecek büyük güvenlik boşlukları bildirdi.

Firma , çarşamba günü güvenlik açıklarını ortaya çıkaran ve bu sorunun aktif olarak istismar edilmiş olabileceğinin farkında olduğunub kabul eden iki güvenlik raporu yayınladı.

Teknoloji devi, güvenlik açıkları hakkında birkaç ayrıntı paylaştı. Yalnızca, hem iOS hem de MacOS'ta çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütebileceğini" söyledi.

Yapılan duyuruda hackerların tespit edilen güvenlik açığından faydalanarak tıpkı kendileri kullanıcıymış gibi cihazları kullanabilecekleri uyarısı yapılan duyurulara göre ellerinde şu modeller bulunan kullanıcılara cihazlarını güncelleme tavsiyesi verildi: iPhone 6S ve üstü modeller, beşinci nesil ve sonrası bazı iPad modelleri, tüm iPad Pro modelleri, iPad Air 2, MacOs Monterey işletim sistemli Mac bilgisayarlar, bazı iPod modelleri.

Duyurularda özellikle aktivist ve gazeteciler gibi 'göz önündeki kişilerin' güncelleme konusunda acele etmeleri istendi. Güvenlik açığından kaç kullanıcının etkilendiği ise belirtilmedi.

Apple, istismardan kaç müşterinin etkilenmiş olabileceğini açıklamadı ve benzer bir gizliliği sürdüreceğini, diğer sürümler kullanıma sunulana kadar gelecekteki güvenlik sorunlarını ifşa etmeyeceğini, tartışmayacağını veya onaylamayacağını" söyledi.

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.