Apple ile Samsung'a dev rakip!

Apple ile Samsung'a dev rakip!

Baştan söyleyelim, başlık iddialı olsa da isim gizemli. Biz 'ABD menşeli, milyarlarca dolara hükmeden dev bir yazılım firması' diyelim tahmini size bırakalım...

LG, uzun bir süreden beri üzerinde çalıştığını bükülebilir paneller projesinde üretim aşamasına geçmeye hazırlanıyor.

G. Kore'nin önde gelen BT sitelerinden etnews'in haberine göre LG, bükülebilir panellerinin hacimli üretimine başlamaya hazırlanıyor. Denilen o ki, bu paneller herhangi bir fiziki hasar görmeden 100,000'i aşkın kere bükülebiliyor imiş.

LG'nin uzun bir süreden beri zaten bu tip paneller üzerinde çalıştığını bildiğimizden bu bizim için sürpriz bir haber sayılmaz ama işin asıl tarafı LG'nin bu panelleri kendisi için değil başka bir firma için hazırlıyor oluşu. Firmanın ismi hakında bir açıklama yok ancak denilen ABD menşeli, küresel çapta önde gelen yazılım firmalarından birisi olduğu ve daha da önemlisi üst segmentte Apple ile Samsung'a kafa tutmak istemesi. Dahası, LG ile bu gizemli ismin arasındaki anlaşmanın yüz milyonlarca dolar olduğu belirtiliyor ki bu da merak katsayısını daha da arttıran bir diğer detay.
İşlem tamam: Samsung'un 'katlanabilir' akıllısı geliyor!

Açıkçası dünyada bu çaptaki firma sayısı zaten bir elin parmağını geçmiyor. Dahası bunların içerisinde tüketici elektroniği üzerinden son kullanıcı pazarına yönelenler daha da az. Açıkçası tüm ipuçlarını bireştirdiğimizde bizim aklımıza gelen ilk (ve tek) firma Microsoft oldu ama onlara da pek ihtimal vermiyoruz.
Bu arada bir diğer enteresan detay da, firmanın ilk olarak hem Samsung hem de LG ile irtibata geçmesi. Bunun ertesinde her iki devin de gönderdiği numuneleri (ve tabii diğer parametreleri) değerlendirip seçimlerini LG'den yana kullanmışlar.

Velhasıl bekleyip göreceğiz artık...

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.