Apple haritada Google'ı 3'e katladı!

Apple haritada Google'ı 3'e katladı!

Ezeli rakipler Google ve Apple, harita servislerinde de büyük bir rekabetin içinde. Yapılan son açıklamaya göre Apple Maps, Google Maps servisine göre daha çok tercih ediliyor.

İlk olarak 2012 yılında piyasaya giren Apple Maps, ilk çıktığı yıllarda yaptığı hatalarla gündeme gelirken şimdi ise Google Maps harita servisinden daha çok tercih edilmesiyle gündemimizde.

Apple Maps, Google Maps'e Kıyasla 3 Kat Daha Fazla Tercih Ediliyor

Apple Maps, ilk çıktığı yıllarda Tim Cook tarafından yazılan bir özür mektubuna varacak kadar yanlış rota bilgileri ve hatalı 3 boyutlu görselleri ile gündemde uzun bir süre boy gösterirken şimdi ise başarısı ile gündemde.

Piyasa çıkışının üzerinden 3 yıl geçen Apple Maps için Associated Press'e açıklama yapan Apple, Amerika'daki kullanım verilerine göre iOS platformunda Apple Maps uygulamasını Google Maps uygulamasına kıyasla 3 kat daha fazla tercih edildiğini belirtti.

İlk olarak iOS 6 ile karşımıza çıkan Apple Maps, her yeni sürümde gittikçe gelişirken iOS 9 ile birlikte çok daha başarılı bir hale geldi. Siri, Mail özelliği ve Yelp, Starbucks gibi 3. parti yazılımları da destekler hale gelen Apple Maps, kullanıcılar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Ancak bu rakamların sadece iOS platformu için geçerli olduğunu belirtelim. Zira yine Amerika için konuşacak olursak eğer Google Maps, Apple Maps uygulamasının iki katı fazla kullanıcı sayısına sahip.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.