Apple düğmeye bastı: Esnek ekranlı iPhone yolda

Apple düğmeye bastı: Esnek ekranlı iPhone yolda

Apple oldukça yakın bir gelecekte, ilk iPhone'dan bu yana gerçekleştirdiği en büyük yeniliğe imzasını atabilir.

Apple'ın esnek ekranlı iPhone tasarımına yönelik uzun bir süreden beri planlar yaptığını biliyoruz. Keza bu konuya ilişkin patentleri de mevcut. Ama şimdiye kadar bu yolda herhangi bir adım attığını görmemiştik. İşte şimdiki haberimiz doğrudan bu tür bir girişimi destekler nitelikte 'dolaylı' bir gelişme.

Dolaylı dedik çünkü merkezde LG var. Şöyle ki LG, esnek ekranlı panel üretimine yönelik 900 milyon dolarlık bir yatırıma gittiğini açıkladı. Bildiğimiz gibi LG, Flex serisi altında konumlandırdığı akıllı telefonlarında kavisli form yapısı tasarımı kullanıyor ama esnek ile kavisli ekran tasarımı farklı kavramlar. Ki zaten LG'nin ne kendisinin ne de panel ürettiği Apple haricindeki diğer müşterilerinin halihazırda kendi ürün gamlarında bu çapta bir yatırımı karşılayabilecek oranda satış gerçekleştirebilecek herhangi bir cihazı mevcut değil.
LG'nin resmi açıklamasına baktığımızda dikkatimizi çeken bir diğer detay ise yatırımın esneklik haricinde bükülebilir/katlanabilir ekran tasarımı ile büyük boyutlu ekran panellerine yönelik gerçekleştirileceğinin belirtilmesi ki bu da yukarıdaki tahminimiz ile uyumluluk arz ediyor.
 
Akıllı saatlerde kullanılan ekran panellerinin %90'ından fazlasının LG tarafından üretildiğini biliyor muydunuz? Apple Watch da dahil olmak üzere neredeyse tüm üreticilerin saatlerinde yer alan ekranlar LG'nin imzasını taşıyor. O kadar ki, pazarın ikinci ismi olan Samsung'un pastadaki toplam dilimi %3.1 ile sınırlı. Üçüncü sıradaki Japan Display ise %2.1'de.
Keza geçtiğimiz aylarda Kore basınında çıkan 'Apple 2018 yılı itibarı ile esnek ekranlı iPhone'u piyasaya sürebilmek için büyük çaplı panel üreticileri ile ortak çalışmalara başladı' şeklindeki haberi de elimizdeki mevcut donelere eklersek tablo daha da netleşir.
Velhasıl eğer işler beklendiği gibi giderse Apple muhtemelen iPhone 8 ile birlikte ilk iPhone'dan bu yana gerçekleştirdiği en büyük yeniliği hayata geçirerek karşımıza esnek ekranlı modeli ile çıkacak.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.