Apple CEO’su Android'i hedef aldı: 47 kat daha tehlikeli!

Apple CEO’su Android'i hedef aldı: 47 kat daha tehlikeli!

Apple CEO’su Tim Cook, iOS işletim sisteminin Android’e göre neden daha güvenilir olduğunu açıkladı. Ayrıca Android’in iOS’a kıyasla 47 kat daha tehlikeli olduğunu söyledi.

Akıllı telefon dünyasının iki işletim sistemi Android ve iOS arasındaki savaş tam gaz devam ederken Apple’dan bir atak geldi. Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin işletim sistemi iOS ile Android’i karşılaştırdı. Cook, Android’in iOS‘a kıyasla 47 kat daha fazla kötü amaçlı yazılıma sahip olduğunu iddia etti.

AÇIK KAYNAK KODU SUÇLADI

Apple, son dönemlerdeki en büyük tartışmalardan birini yürütüyor. Pek çok kişi ve kurum, şirketi platformu fazla kapalı olmak ve harici mağazalara izin vermemekle suçluyor. Konuyla ilgili sessiz kalmayan Tim Cook, yaptığı röportajda Android‘i örnek göstererek bazı açıklamalar yaptı.

Başarılı CEO, Android ile ilgili en iyi şeylerden birinin özgürlük ve kullanıcıya daha fazla kontrol verilmesi olduğunu söylenmesi üzerine cevap verdi. Tim Cook, ” Başka uygulama mağazalarından alışveriş yapmak oldukça tehlikeli. Bu durum insanların güvenliğini sağladığımız App Store’da yerleşik olarak oluşturduğumuz birçok güvenlik önlemini yok edecektir.” ifadelerini kullandı.

ANDROID 47 KAT DAHA TEHLİKELİ

Cook ayrıca Android‘in iOS‘tan 47 kat daha fazla kötü amaçlı yazılıma sahip olduğunu iddia etti. Apple CEO‘su iddia için bir kaynağa atıfta bulunmadı, ancak 2019 Nokia raporu, Android’in tespit edilen kötü amaçlı yazılım enfeksiyonlarının% 47’lerinden ve iPhone’lar için% 1’in altında sorumlu olduğunu belirtmişti

Bununla birlikte, Android‘te tespit edilen kötü amaçlı yazılım oranı 2020 raporuna göre yüzde 26.6’ya düştü. iOS platformunda bu oran yüzde 1.7. Yani Cook‘un alıntıladığı rakam, eski Nokia raporundan alıntılandıysa doğru değil. Ancak yine de iki platform arasında ciddi bir fark olması gözlerden kaçmadı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.