AÖF ÖSYS ek yerleştirme başvuruları ve kayıt işlemleri

AÖF ÖSYS ek yerleştirme başvuruları ve kayıt işlemleri

İnternet başvuru işlemleri 09 Eylül 2015 Çarşamba günü başlayıp, 22 Eylül 2015 Salı günü saat 17.00’de sona erecektir.

Bu tarihten sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir.

Herhangi bir sebeple (elektrik kesintisi, teknik arızalar, İnternet sorunları, vb.) başvuruyu kaçırmamanız için en kısa zamanda başvurunuzu yapınız ve gerekli yazıcı dökümlerini alınız.

AÖF bürolarından kayıt işlemleri 09 Eylül 2015 Çarşamba günü başlayıp, 21 Eylül 2015 Pazartesi günü sona erecektir. 19 Eylül 2015 Cumartesi günü de AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacaktır. 09 - 21 Eylül 2015 tarihleri arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 22 Eylül 2015 tarihinde mazeretlerini kanıtlayan belge ile AÖF bürolarına bizzat başvurarak veya mazeret belgesini AÖF bürosuna getiren yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler.

İnternet Başvuru İşlem Adımları

-http://kayit.anadolu.edu.tr adresinin Türkiye Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri bağlantısına tıklayınız.

-ÖSYS Ek Yerleştirme ile kayıt hakkı kazandıysanız Ek Yerleştirme bağlantısına, İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıracak iseniz İkinci Üniversite bağlantısına tıklayınız.

-Açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak İnternet Başvuru işleminizi

gerçekleştiriniz.

İnternet Başvurusu Sonunda Dökümü Alınacak Belgeler

-İnternet Başvuru Belgesi - Fotoğraflı İmzalı Form - Öğrenci Bilgi Formu

-Başvuru ve Kayıt Bilgileri

-Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

Ek Yerleştirme:

İnternet Başvuru Belgesi, Fotoğraflı-İmzalı Form, Öğrenci Bilgi Formu, Kayıt Bilgilerini Sorgulama Sonuçları, Öğrenim Belgesi, Fotoğraf, askerlik Durum Belgesi

İkinci Üniversite:

İnternet Başvuru Belgesi, Fotoğraflı-İmzalı Form, Öğrenci Bilgi Formu, Kayıt Bilgilerini Sorgulama Sonuçları, Öğrenim Belgesi, Fotoğraf

KAYIT İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER

Dönem Öğrenci Katkı Payı

ÖSYS Ek Yerleştirme ile kayıt yaptıracak adaylar Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını ödemeyeceklerdir. Ancak İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıracak adaylar ise 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 11/3 maddesi “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince Dönem Öğrenci Katkı Payını ödeyeceklerdir.

Bakanlar Kurulu kararı gereği öğrencilerin öğrenim durumlarına göre alınması gereken ?35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarı tüm öğrencilerin kayıt işlemleri bittikten sonra fark yapılarak banka sistemine yüklenecektir. Öğrencilerin ?35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarını 09-13 Kasım 2015 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yasal faiz uygulanacaktır.

Dönem Öğretim Gideri

Kayıt yaptıracak adaylar ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir. İnternet başvuru işlemi tamamlanıp kayıt için gerekli belgeler hazırlandıktan sonra Dönem Öğretim Gideri tutarı ödenmelidir. Adaylar ödeme yaparken üniversite adı-kayıt türü–program belirterek ödemesini gerçekleştirmelidir (Örneğin, Anadolu Üniversitesi – İkinci Üniversite - İktisat vb.). Yapılan ödeme sonunda alınan dekont üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir. Kayıt yaptırılacak kayıt türü-program dışında, başka bir kayıt türü-programa para yatırılması hâlinde kaydın yapılması mümkün olmayacaktır. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar. Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz.

Ödeme Yöntemleri

Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Vakıfbank aracılığıyla aşağıdakilerden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

-Kredi Kartı İle Ödeme

(Herhangi bir bankanın kredi kartı ile İnternet başvurunuzu yaptıktan sonra ödeme yapabilirsiniz.

Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapamazsınız.)

-Şubeden Ödeme

-İnternet Bankacılığından Ödeme

-ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)

-Telefon Bankacılığı ile Ödeme

egitimrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.