Antika merakı 'koleksiyoner' yaptı

Antika merakı 'koleksiyoner' yaptı

Çankırı'da çocukluğundan beri ilgi duyduğu antika eşyaları toplamaya başlayan 51 yaşındaki Benlioğlu, "Radyo, saat, lamba, tesbih, para, oyuncak, maket gemi, çarık, şamdan, klasik oyuncak araba ve plak" koleksiyonuna sahip oldu.

Çocukluğundan beri ilgi duyduğu antika eşyaları toplamaya başlayan 51 yaşındaki Faruk Benlioğlu, "Radyo, saat, lamba, tesbih, para, oyuncak, maket gemi, çarık, şamdan, klasik oyuncak araba ve plak" koleksiyonuna sahip oldu.
Yaklaşık 40 yıldır bit pazarlarından, tanıdıkları kişilerden ve antikacılardan elde ettiği parçaları kent merkezinde kiraladığı bir dükkanda toplayan Benlioğlu, çeşitli dönemlere ait bin adet para, 50 gaz lambası, 25 radyo, 200 tesbih, 30 saat, 200 plak, 10 maket gemi, 15 çarık,10 körüklü ütü ve 20 klasik oyuncak arabadan oluşan koleksiyonu bulunuyor.

Benlioğlu, koleksiyonlarının ülkenin kültürel değerleri olduğunu söyledi.

Koleksiyon oluşturmaya 11 yaşında başladığını belirten Benlioğlu, "Antika merakımı o yaşlarda hissettim. Elime geçen parçaları saklamaya başladım. Bit pazarından, tanıdıklarımın evlerinden ve bu tür eşyaları satanlardan topladım. Elimde parçalar çoğalınca dükkan ayarladım ve antika işine girdim. Şu anda dükkanım yetersiz olduğu için yer sıkıntısı yaşıyorum. En büyük hedefim eski bir ev alıp güzel bir etnografik müze yapmak" diye konuştu.
"Koleksiyonuma katmaya devam edeceğim"-
Dükkanına gelenlerin hayran kaldığını aktaran Benlioğlu, "Çok değerli parçalara sahibim. Parayla değerleri ölçülemez. Dükkanıma gelen çeşitli dönemlere ait hayatında hiç görmediği eşyalara hayranlıkla bakıyor. Bunu hissediyorum ve bana bu mutluluk yetiyor. Ölünceye kadar koleksiyonuma katmaya devam edeceğim" sözlerine yer verdi.
Koleksiyonculuğun çok özel olduğunu vurgulayan Benlioğlu, şöyle devam etti:
"Koleksiyonerlik zevkli bir şey. Gençlerin zararlı alışkanlıklara da yönlenmesini engelleyen bir olay. Koleksiyonerlik bilinci gelişen çocukların ben herhangi bir suç işleyeceğine inanmıyorum. Çünkü dünyaya, hayata bakış açıları değişiyor. Bir şeyleri biriktirmenin farklı olmanın farklı insan olmanın farkına varıyorlar. Dolayısıyla kötü şeylerle uğraşacak zamanı kalmıyor."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.