​Antep savunmasını anlatan müzeye rekor ziyaretçi

​Antep savunmasını anlatan müzeye rekor ziyaretçi

​Sömürgeci Fransız askerlerinin zulmünü gün yüzüne çıkaran ve Antep savunmasını anlatan Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’ni açılışından bu yana yaklaşık 2 yılda 281 bin 550 kişi ziyaret etti.

Kurtuluş Savaşı’nda Fransızlara ve İngilizlere karşı tek yumruk olarak dünyaya örnek gösterilecek bir mücadele ortaya koyan Gazianteplilerin örnek kurtuluş destanı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde yeniden hayat buldu.

Gaziantep'te daha önce savaş müzesi olarak hizmet veren, yaklaşık 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından yeni yüzüyle Şahinbey Milli Mücadele Müzesi'ne dönüştürüldü. Antep harbi sırasında başta hastane olmak üzere malzeme ve silah deposu olarak kullanılan mağaranın üzerine kurulan müzeyi ziyaret edenler, sömürgeci ve işgalci Fransızların zulmüne şahit oluyor.

Merkez Şahinbey Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak geçtiğimiz sene hizmete açılan müze, Antep savunmasını ve kurtuluş mücadelesinin yanı sıra, aynı zamanda da 98 yıl önce kenti işgal eden Fransız askerlerinin o dönem yaptığı zulmü de anlatıyor.

Gazianteplilerin zor koşullar altında düşmanın teknolojik silahlarına karşı verdiği mücadele bal mumu heykeller ve ses efektleri ile profesyonel rehberler anlatımında gelecek nesillere aktarıldığı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’ni 2 yılda 281 bin 550 kişi ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep’in 6 bin 317 şehit vererek ortaya koymuş olduğu destansı mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak amacıyla restore ederek hizmete sunmuş olduğu Şahinbey Milli Mücadele Müzesi büyük bir ilgi görüyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nin geçmişin yansıması olduğunu belirtti.

“Tarihin ruhu Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde yaşıyor”

Tahmazoğlu, “Burası Gaziantep’in kuruluşunda Heyeti Merkeziye’nin kullandığı bir mekân. Kurtuluş Savaşı’nda baskınlar olduğu zaman bu tünelleri kullanarak, farklı mekânlardan çıkmak suretiyle savaşı buradan yönetmişler. Gaziantep’in kurtuluş savaşında bir çok olayları içinde barındırmış çok önemli mekanlardan birisi. Kurtuluş Savaşı’nın en çetin geçtiği mekanlardan birisi olan bu mekan, gençlerin tarihlerini daha net bir şekilde görüp, geleceklerine yön verecekleri bir müzedir. Tarihin ruh kazandığı Şahinbey Milli Mücadele Müzesi’nde ‘imkanın değil imanın galip geldiği’ çok net bir şekilde anlatılmaktadır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.