Antalya'ya 8 ayda 8 milyon turist

Antalya'ya 8 ayda 8 milyon turist

Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya'ya gelen turist sayısında ilk 8 ayda yüzde 6,1'lik düşüş yaşandığını bildirdi.

AKTOB'dan yapılan açıklamaya göre, Antalya'ya yılın 8 aylık diliminde gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 azalarak, 8 milyon 446 binden 7 milyon 935 bine geriledi.

Ağustosta 1 milyon 887 turistin geldiği kentte aylık kaybın yüzde 3,5 olduğu belirtilen açıklamada, kente geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 995 bin ziyaretçi geldiği vurgulandı.

Almanlarda artış Ruslarda düşüş

Açıklamada, Ocak-Ağustos döneminde Almanya'dan gelenlerin sayısının yüzde 9,4 artışla 2 milyon 50 bin kişiyi aştığı ve geçen yıla göre 176 bin kişilik artış olduğu belirtildi.
Rusya'dan gelen turistlerin sayısının ise bu dönemde, yüzde 22,1 azalarak 2 milyon 170 bine düştüğü ifade edilen açıklamada, geçen yıla göre 617 bin kişilik kayıp yaşandığı bildirildi.
Açıklamada, bu yıl olumlu gelişme gösteren İngiltere pazarının yüzde 4,4 yükselişle 333 bin kişiye ulaştığının altı çizilerek, Kazakistan, Polonya gibi pazarlarda da benzer büyümelerin olduğu kaydedildi.
Antalya'nın önde gelen pazarlarından Hollanda'da yüzde 4,2, İsveç'te yüzde 7 ve Belçika'da ise yüzde 6 kaybın gerçekleştiği belirtilen açıklamada, geçen yılların yükselişte olan iki önemli pazarı İran'da yüzde 8 ve İsrail'de yüzde 11 düşüş yaşandığı ifade edildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.