"Annelerin sessiz çığlığı dünya üzerindeki haykıran güçlü bir sese dönüştü"

"Annelerin sessiz çığlığı dünya üzerindeki haykıran güçlü bir sese dönüştü"

Diyarbakır'da evlatlarının geri dönmesi için direnen ailelere desteklerini belirten Diyarbakırlı anneler, evlat nöbetindeki annelerin sessiz çığlığının dünya üzerindeki haykıran güçlü bir sese dönüştüğünü söylediler.

Diyarbakır'da basın açıklaması düzenleyerek evlatlarının geri dönmesi için direnen ailelere desteklerini belirten Diyarbakırlı anneler, evlat nöbetindeki annelerin sessiz çığlığının dünya üzerindeki haykıran güçlü bir sese dönüştüğünü belirttiler.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümer Parkta, HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere desteklerini belirtmek üzere Diyarbakırlı anneler tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasını Diyarbakırlı anneler adına Kerime Kurt okudu. Kurt, annelerin bu direnişi, HDP/PKK'ye en büyük darbeyi vuracak iradeyi ortaya koyduğuna inandıklarını ifade etti.

Kurt, "Tarih, Diyarbakır'daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişlerini saygı ile yazacaktır. Bulundukları şehirlerde siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılma dahil, her şeyi göze alıp evlatlarının dönmesini isteyen anneler başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda İnşallah zafere ulaşacaklardır." dedi.

"Annelerin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur"

Annelere destek vermenin ehemmiyetine değinen Kurt, "Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansız acılara şahit oluyoruz. Evladının 'ölüsüne bile razıyım' diyen annelerin masum ve insani direnişinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Bizler Edirne'den Kars'a tek Yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak anne acısı etiketi olmaz diyor, yerel ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır'daki annelerin yanında olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin geleceğine, refahına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan yapılara karşı yıllardır top yekûn mücadele içerisinde olduklarını söyleyen Kurt, "Bu mücadelemize bir mihenk taşını daha kaçırılan evladını geri almak için teröre 'yeter' diyen Hacire annemiz ekledi. Gördük ki yanan bir anne yüreği, tüm acılara gözyaşına ve gencecik fidanların ölümüne son verebilir." şeklinde konuştu.

Kurt, "Bu duruş ve cesaret terör örgütünün ağına düşmüş bir evlada ve annesine umut oldu. 3 Eylül'den bu yana tam 23 gündür Diyarbakır'da yeni annelerin katılımı ile büyüyen bu sessiz çığlık dünya üzerindeki terörün tümüne 'dur' diye haykıran güçlü bir sese dönüştü." diye belirtti.

"Annelerin başlattığı bu hareketin karanlık yapıları yıkacağına inanıyoruz"

Azimle yükselen seslerin Fırat ve Dicle'nin kuzularının kurban edilmesine izin vermeyeceğine dikkat çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da toplanan annelerin günlerdir hatta yıllardır süren mücadelesinde kadınlar olarak tek yürek ve dua olduk. Biz de bugün Diyarbakır'daki kadın sivil toplum temsilcileri olarak Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelerinin ne pahasına olursa olsun diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapılarının yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ailelerimizin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyor ve evlat nöbetindeki anneler ile birlikte 'teröre son' diyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.