Anneler çocuklarıyla parklardaki atıkları topluyor

Anneler çocuklarıyla parklardaki atıkları topluyor

Ankara'da Altındağ Belediyesince açılan kurslara katılan anneler, haftanın belli günlerinde de çocuklarıyla parklardaki atıkları toplayarak onlara çevre bilinci kazandırmaya çalışıyor.

Ankara'da Altındağ Belediyesince 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi'nde açılan çeşitli kurslara katılan anneler, çevre konusunda farkındalık oluşturmak için sosyal sorumluluk projesinde de yer alıyor. 

Kursiyerler, haftanın belli günlerinde çocuklarıyla parkta yürüyüş yaparak, atıkları topluyor.

29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi sorumlusu Bilgin Satar, AA muhabirine, bu faaliyeti çevrenin temiz tutulmasına dikkati çekmek için her dönem yaptıklarını söyledi.

"Parkta bir yürüyüş yapıyoruz, atıkları topluyoruz. Çevremizde gördüğümüz insanlara 'Ne olur çevremizi temiz tutalım' diye rica bulunuyoruz." diyen Satar, çevre temizliğinin toplumun ele ele vermesiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

"Önce temizlik sonra eğlence"
Fatma Dede, kişisel gelişimi için merkezdeki düzenlenen kurslara katıldığını belirterek, üçüz çocuklarının da belediyenin gençlik merkezlerindeki matematik, İngilizce ve spor eğitimlerinden yararlandığını anlattı.

Çocuklarıyla parkta oynamaktan büyük keyif aldıklarını ama sosyal sorumluluk projesi kapsamında oyunu ikinci plana attıklarını söyleyen Dede, "Oyunu her zaman oynayabilirler, ama oyun oynayabilecekleri temiz alanlar çok daha önemli. O yüzden önce temizlik sonra eğlence." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.