Anne ve gebe oteli doğumda riski azaltıyor

Anne ve gebe oteli doğumda riski azaltıyor

Anne ve gebe oteli doğumda riski azaltıyor Anne ve gebe oteli doğumda riski azaltıyor

Kahramanmaraş'ta, hizmete açılan 2 odalı 8 yatak kapasiteli anne ve gebe oteli, elverişsiz hava koşullarında ulaşımın zor olduğu bölgelerdeki hamile kadınlara doğum öncesi otel konforunda hizmet veriyor.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek hizmet binasında bir yıl önce oluşturulan odalar, anne ve gebe adaylarına otel kalitesinde hizmet sunuyor. Kışın ulaşımın güçlükle sağlandığı köy ve uzak bölgelerden gelerek doğumdan kısa bir süre önce gebe otelinde müşahede altında tutulan hamile kadınlar, otel sayesinde doğumlarını sağlıklı bir şekilde yapıyor. Ayrıca yeni doğum yapmış, ancak bebeğinin tedavi olması gereken anneler de kuvözdeki bebeklerini emzirdikten sonra anne otelinde kalabiliyor.

Anne ve gebelerin hiçbir ücret ödemeden konakladığı odalarda yatak, elbise dolabı, komedin, TV, saç kurutma makinesi, kitaplık gibi eşyalar yer alıyor.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Mehmet Ceran, otelin anne ve bebek sağlığı için önemli olduğunu vurguladı. Hastanenin 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunduğunu anlatan Ceran, "Anne ve gebe otelimiz 2 oda ve 8 yataktan oluşuyor. Burayı özellikle uzak köylerden gelip doğumu yaklaşmış veya doğum yapıp da bebeği tedavi edilen kadınlar için organize ettik. Daha önce özellikle kış aylarında gelen hamilelerin yaşadığı zorluklar nedeniyle böyle bir ihtiyaç doğdu. Biz de imkanlarımız dahilinde böyle bir otel yaptık. Hafif sancıları başlamış köyde veya uzakta yaşayan kadınlarımızı otelimizde misafir ediyoruz. Bu otelin hem anne, hem de bebek sağlığı açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Daha önceleri hastane bahçesinde kalanlar oluyordu. Sancısı başlayıp yollarda perişan kalıyordu. Ama şimdi neredeyse 5 yıldız konforunda hastanemizin otelinde ücretsiz konaklıyorlar. Hastalarımız da bu işten oldukça memnunlar. Biz de bu insanların bu şekilde faydalanıp mutlu olmalarından dolayı mutlu oluyoruz." diye konuştu. 

Mehmet Akif Mahallesi'nde yaşayan ve 20 gün erken doğum yaptığı için bebeği kuvöze alınan Emine Sarıtaş ise hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bebeğini sık sık görebildiğini kaydeden Sarıtaş, şunları kaydetti: "Bebeğim 20 gün erken doğduğu için kuvöze alındı. Eve gidip gelme imkanım olmadığı için anne otelinde kalıyorum. Devletten Allah razı olsun. Burada çocuğuma emziriyorum. Önceden böyle bir hizmet yoktu. Şuanda kendi evimizdeymişiz gibi ücret ödemeden hizmet veriliyor."

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.