Anne öğretmenleri en iyisi yapan 12 sır

Anne öğretmenleri en iyisi yapan 12 sır

Dünyanın en harika varlığı annelerdir. Bir de buna öğretmenlik eklenince, dünyanın yıldızlı anneleri “öğretmen anneler – anne öğretmenler”dir.

Yeni yürümeye başlayan çocuklar, oyun alanında düştüklerinde hemen annelerine bakarlar ve ağlarlar. Tüm gayretleri, oradaki insanlar arasında annesini görmektir. Gördükleri anda rahatlarlar ve ağlamayı bile kesebilirler.

Genç olup, kendi alışverişini yaparken bile annelerinin katkısını isterler.

Karşı cinsten birini sevdiklerinde annelerin beğenmelerini isterler.

Kalbi kırıldığında, işinde terfi ettiğinde, işini kaybettiğinde, dertleşme ihtiyacı duyduğunda aranan tek adres annedir!

Ya öğretmen anneler? Bu talepleri ve beklentileri ikiyle çarpın. İşte sizin için belirlediğimiz öğretmen annelerin veya anne öğretmenlerin 12 özelliği:

1. Kelimenin tam anlamıyla bu özellikte (fıtrat) yaratıldılar.

Bildiğimiz gibi, çocukların eğitimi ve gelişimi konusunda resmi diplomaları vardır. Bu, diğer insanların çocuklarına da eğitim verebilecekleri konusunda güvenmelerini sağlar; bu nedenle kendi çocuklarını büyütmek çocuk oyuncağıdır.

2. Öğretmen anneler doğal besleyicilerdir.

Öğretmenlerin ebeveynlik için çok uygun kişilik özellikleri vardır. Nazik, kibar, sabırlı, sıcak ve esnektirler. Çocukları ruh u canlarıyla seviyorlar!

3. Bağışıklık sistemleri güçlüdür.

Diğer ebeveynlerin, soğuk algınlığı ve üşütme nedeniyle planlarını kolaylıkla iptal etmek ve değiştirmek gibi lüksleri varken, öğretmen annelerin güçlü bağışıklık sistemleri vardır; neredeyse hiçbir zaman öğrencilerinin ve kendi çocuklarının etkinliklerini bir mazeret nedeniyle de olsa kaçırmazlar. Şu “ağaçlar ayakta ölür” lafı var ya, işte anne öğretmenler böyledir.

4. Beceriklidirler.

Bir sınıfta bazen 25’ten fazla öğrenciye, başka bir yardım veya denetim olmaksızın bir seferde eğitim veriyorlar. Bir köy okulunda sobayı yakıp çocuklarının üşümemesi, daha doğrusu dersi iyi dinlemeleri için soğuk algınlığı ve zatürre dahil her türlü riski üsteleniyorlar. Yeter ki, öğrencileri, çocukları güvende ve sağlıklı kalsın.

5. Tüm çocukları için fazlasıyla fedakarlık yapıyorlar.

Ebeveyn olmak, kendi ihtiyaç ve isteklerinizden fedakarlık etmekle ilgilidir. Öğretmen anneler, zenginlikten, özgürlükten, uykudan ve acelesiz öğle yemeğinden fedakarlık yapıyorlar. Okulda istedikleri zaman bile lavaboya gitmeye bile fırsat bulamıyorlar. Eh ne yaparsın, öğretmen anneler her şeylerini vermeye alışmışlar.

6. Asla bir helikopter veya çim biçme makinesi ebeveyni değiller.

Çocuklarının başarılı olduğundan emin olmak için onlara yakın durmaları, kelimenin tam anlamıyla, bir helikopter gibi, havada asılı beklemeleri gerektiğini hissediyorlar. Çocuklarının ihtiyaç duydukları şeye sahip olduğundan, tehlikelerden uzak olduğundan ve işleri “doğru” şekilde yaptığından emin olmak için her zaman yakınlarda geziniyorlar. Buna helikopter ebeveyn deniliyor.

Çim biçme makinesi ebeveynleri ise şüphesiz, eğitimcilerin öğrencilerine öğretmeye çalıştıkları her şeye muhalif güçlerdir.

Anne öğretmenler böyle olamazlar. Helikopter ebeveynleri, çim biçme makinesi ebeveynleri ve yeterince dahil olmayan ebeveynlerin yan etkilerini bilirler. Burada yine görev anne öğretmene düşer.

Bir denge kurmanın ve gerektiğinde çocukları için devreye girmenin ve aynı zamanda onları bağımsızlığa doğru yönlendirmenin önemini anlarlar.

7. Disiplin konusunda her zaman bir avantajları vardır.

Öğretmen anneler meslektaşlarından, mesleki gelişim konuşmacılarından ve sadece yılların deneyiminden en iyi püf noktalarını öğrenirler.

Bir çocuğun dikkatini çekmek için fısıldamak, net beklentilere sahip olmak ve her bir çocuğu hem evde hem de okulda motive eden şeyin ne olduğunu bulmak en büyük dertleridir.

Sınıfların ve yatak odalarının temizlenip temizlenmediğini bile bilirler. Ayrıca, çocukların ödevlerini yapıp yapmadıklarını, TV başında ailenin neler izlediğini, daha ne kadar mahrem konu varsa bilirler. Çünkü çocuktan al haberi” durumunu sürekli yaşıyorlar.

8. Çocukların birbirinin arkadaşlarını tanırlar.

Çocuklarının çoğunun arkadaşlarını tanıyorlar. Hatta ebeveynlerini de tanırlar. Hangi çocukların iyi birer etkisi olduğunu ve hangilerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini bilirler.

9. İçeriden bilgiye sahiptirler.

Okul yaşına gelen çocuklarını yazdıracakları okul arayan meslektaşlarına veya tanıdığı ebeveynlere danışmanlık yağıyorlar. Hangi öğretmenlerin, çocuklar için daha uygun olduğunu biliyorlar. Onlar okulun her köşesini bilirler.

10. Çocuklarının projelerini bir üst seviyeye taşıyacak araçlara sahipler.

Çocuklarının hayranlık uyandıran projeleri olmamak için hiçbir bahanesi yok. Tutkal tabancaları, laminatörler, her tonda iş kağıdı ve daha fazlası var.  Pinteresti de iyi kullanıyorlar.

11. “Sen Başardın!”

Öğrenci başardığında bundan gurur duyar ama şöyle derler; “Sen başardın; ben sadece işimi yaptım!”

Ne kadar mütevazı!

Öğretmenler anneler çocuğun hayatında büyük rol oynar. Hem öğretmen hem de anne olmak, temelde, onları süper kahramanlar yapıyor.

12. Yaptıkları hiçbir şey için takdir beklemezler.

Bu denli işten sonra anne öğretmenler asla takdir ve ödül gibi bir beklenti içinde olmazlar. Onlar Yaratıcının “Rahim” isminin bir yansıtıcısı olarak manevi hazzı yaşarlar. Onların işi lezzetin kendisidir; lezzet, bizatihi “anne öğretmen-öğretmen anne” olmaktadır. Öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyarlar. Karşılık beklemeden veren iki varlıktan biri olmanın keyfini çıkarırlar.

Öğretmen annelerimizin anneler gününü saygı ve hürmetle kutluyorum.

Yazar: Hülya Kitapçı – www.yeniegitimdergisi.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum