Ankara’daki tüm akaryakıt istasyonları denetlendi

Ankara’daki tüm akaryakıt istasyonları denetlendi

Ankara’da tüm akaryakıt istasyonlarında, damga, miktar, kaçak akaryakıt ve lisans denetimleri gerçekleştirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün Koordinasyonunda Ankara il sınırları içinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG Oto Gaz istasyonlarında 09-13 Kasım 2015 tarihleri arasında 27 ayrı ilden denetçi ve İl Jandarma ile İl Emniyet Müdürlüğünden katılım sağlanarak toplam 90 personel ve 40 denetim aracından oluşan ekipler tarafından Bakanlığın sorumluluğundaki 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile arasındaki protokol kapsamında 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu ve 5307 Sayılı LPG Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde denetim yapıldı. Akaryakıt istasyonlarında damga, miktar, kaçak akaryakıt ve lisans denetimleri yapıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlık Personeli ve İl Müdürü Vehbi Konarlı’nın katılımı ile yapılan toplantı sonrasında başlayan denetimler 5 gün sürdü. Türkiye de akaryakıt istasyon sayısı sıralamasında ikinci olan Ankara’da 573 istasyonda toplam 13 bin 406 sayaç bulunduğu bildirildi. Yapılan denetimlerde damga yönünden 13 bin 406 sayaç denetlenirken 573 adet istasyonda 35 adet sayaç için tutanak tutuldu.
Miktar yönünden yapılan denetimlerde 4 bin 991 sayaç denetlenirken 538 adet istasyonda 7 adet sayaç için eksik verdiği için tutanak tutuldu.

Faal olan akaryakıt istasyonunda satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, benzin ve motorin ürünlerinde ulusal marker denetimleri yapıldı. Bin 340 adet marker ölçümü yapılırken geçersiz akaryakıta rastlanılmadı.  

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.