Ankara'da kar ne zaman başlayacak? Ankara'da okullar tatil olur mu?

Ankara'da kar ne zaman başlayacak? Ankara'da okullar tatil olur mu?

Meteoroloji Türkiye'nin pek çok noktası için kritik uyarıyı yaptı. 11 Aralık 2018'de başlayacak yağmur ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşecek. Ankara'da kar yağışı görülecek. Ankara'da kar ne zaman başlayacak?

Bir süre devam eden kurak ve yağışsız dönem geride kaldı. Türkiye son haftalarda ardı ardına soğuk ve yağışlı hava sistemlerinin etkisine giriyor. Başkent Ankara da bundan nasibini alıyor. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Ankara'da kar yağışı için beklenti var. Peki Ankara'da ne zaman kar yağacak? Ankara'da okullar tatil olur mu?

Ankara'nın önümüzdeki günler için hava raporu yayınlanmış durumda. Bu rapora göre 11 Aralık 2018 Salı günü itibari ile Ankara'da yağmurlu hava etkili olacak. Fakat gece saatlerinden itibaren bu tablo değişecek.

ANKARA'DA KAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Ankara için tahminlerine baktığımızda;

ankara-5-gunluk-hava-durumu-001.png

11 Aralık Salı gününde yağmurlu bir havanın ardından 12 Aralık Çarşamba gününde kar yağışını görebiliyoruz. Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre bugün görülecek yağmur öğle saatlerinde kesilecek. Ardından gecenin ilk saatlerinden itibaren kar yağışı başlayacak. Yağış çarşamba günü öğlen saatlerine kadar etkili olacak.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL OLUR MU?

Ankara'da kar yağışı çarşamba günü öğlen saatlerine kadar etkili olacak. Yetkililer yağış sonucunda şehir merkezinde yılın ilk kar örtüsünün oluşacağını ön görüyor. Fakat Ankara'da kar tatili için sabaha kadar etkili olacak kar yağışının miktarı önemli olacak. Eğer ulaşımı etkileyecek bir durum olursa kar tatili verilebilir. Fakat bunun için gece saatlerini bekleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.