Ankara'da haraç çetesi çökertildi

Ankara'da haraç çetesi çökertildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde esnaftan haraç toplayan suç örgütünün 19 üyesini yakaladı.

Ankara Emniyetinden alınan bilgiye göre bazı kişilerin Sincan ve Etimesgut'ta esnafı tehdit ettiği ve haraç vermeyenlere yönelik şiddet uyguladığını tespit eden Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

19 kişi gözaltına alındı

Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, elebaşılığını Miraç H. ve Uğur Ç'nin yaptığı 22 kişilik bir şebekenin varlığını tespit eden ekipler, operasyon için harekete geçti.

Şüphelilere ait olduğu önceden belirlenen 27 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis ekipleri, 22 şüpheliden 19'unu gözaltına aldı.

10 adet ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği bulundu

Yapılan aramalarda, 10 adet ruhsatsız tabanca ve 1 av tüfeği ile bu silahlara ait mermi ve fişekler ele geçirildi.

Sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin, başta tehdit, şantaj ve yaralama olmak üzere çok sayıda suçtan kayıtları bulunuyor.

Şüpheliler sahte kimlik kullanmış

Sahte kimlik kullanan şüphelilerin, Etimesgut ve Sincan ilçelerinde esnaf ile vatandaşlara yönelik baskı, cebir ve şiddet kullanarak haksız kazanç temin ettikleri, silahla yaralama, iş yeri kurşunlama, darp, tehdit ve çek senet tahsilatı gibi çok sayıda nitelikli yağma eylemini gerçekleştirdikleri de belirlendi.

Organize suç örgütü üyelerinin güvenlik kameralarına da yansıyan eylemlerinde, kadın ve çocukların olduğu bir iş yeri önünde ateş ettikleri, haraç vermeyen bir kişinin iş yerine ise zarar verdikleri ortaya çıktı. 

Firari şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.