Android cihazlarda kullanılan dosya paylaşım özelliği bilgisayarlarda olacak

Android cihazlarda kullanılan dosya paylaşım özelliği bilgisayarlarda olacak

Android cihazlarda kullanılan dosya paylaşım özelliği artık bilgisayarlarda da kullanılabilecek.

Android işletim sistemi kullanan cihazlar arasında dosya alışverişi yapmak yakın bir zamana kadar standart bir yöntem olmadan yapılıyordu. Ancak Google’ın açıkladığı Nearby Share özelliği bu sorunu artık giderecek. Apple’ın AirDrop özelliğine benzeyen veri alışverişi özelliği yalnızca Android cihazlarla kısıtlı kalmayacak. Bu özelliğin bilgisayarlara da eklenebileceği belirtiliyor.

XDA Developers sitesinin haberine göre Nearby Share özelliğinin Chrome üzerinde de çalışacağını gösteren bazı ipuçlarına ulaşıldı. Ancak bu özelliğin tarayıcı üzerinden nasıl çalışacağı şimdilik net değil. Ek olarak bu özelliğin nihai sürümde bulunmama ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

ANDROID 11 İLE TANITILACAK

Google'ın Android 10 sürümünden itibaren geliştirdiği bilinen Nearby Share özelliği bu versiyondan çıkarılmıştı. Bu yüzden Android 10 işletim sisteminde bu özellik yer almıyordu. Yeni özelliğin halen geliştirilmekte olan Android 11 işletim sisteminde yer alıp almayacağı ise şimdilik net değil.

HUAWEİ DAHA ÖNCE GELİŞTİRMİŞTİ

Örneğin Huawei, kendi telefon ve bilgisayarlarında kullanılabilen Huawei Share özelliğine sahip. Honor markasının da kullanabildiği bu özellik sayesinde cihazlar arasında hızlı dosya transferi yapılabiliyor.

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.