Android 6.1 nasıl olacak

Android 6.1 nasıl olacak

Geçtiğimiz Ekim ayında Nexus cihazlar için dağıtılan Android 6.0 Marshmallow güncellemesi, önümüzdeki aylarda üçüncü parti üreticilerin cihazlarına da dağıtılmaya başlanacak.

Şimdilik çok az sayıda cihazda bulunan Android 6.0 Marshmallow sürümü henüz yaygınlaşmadan, sıradaki güncellemeyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Android 6.1 Marshmallow güncellemesinde önemli yenilikler bekleniyor. Android 7.0 N sürümünde beklenen bazı özelliklerin daha erkene alındığına dair iddialar var. Dolayısıyla Android 6.1 güncellemesi, Android camiası açısından önemli bir adım olacak. İşte bu adımda nelerin yenileneceğini ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.

Normalde zaten ekranda çoklu pencere desteği Samsung ve LG gibi markaların kendi arayüzlerinde gördüğümüz bir özellikti. Android 7.0 N sürümüyle gelmesi planlanan bu özelliğin erkene alındığı iddia ediliyor. Android 6.1 Marshmallow sürümünde bir ekranda birden fazla uygulama açmak artık Android’in varsayılan özelliği olacak. Apple tarafında iOS 9 ile bu destek verilmeye başlandığından beri Nexus kullanıcıları da ekranı bölme özelliğini talep etmeye başladı.

Android 6.1 sürümü için tahmin edilen çıkış tarihi Haziran 2015. Normal şartlarda Google’ın Mayıs, Haziran aylarında I/O etkinliği düzenlediğini biliyoruz. Bu etkinlikte bir sürpriz ile karşılaşabiliriz ve Android 7.0 yerine Android 6.1 duyurulabilir. Yani daha ufak bir isim değişikliği olacağı iddia ediliyor. Bu iddianın kaynağı bir Reddit paylaşımı.

Android işletim sisteminin önemli sorunlarından biri olan uygulama izinleri konusu Android 6.1 sürümünde iyileştirilecek. Zaten Android 6 ile birlikte elden geçirilen bu özelliğin daha detaylı ve spesifik şekilde güncellenmesi bekleniyor. Android’in uygulama izinleri giderek iOS’taki izin sistemine benzeyecek.

İlk hangi cihaz alacak?

Nexus modellerini saymazsak Android 6.1 Marshmallow güncellemesinin şimdilik alacak ilk model HTC One A9 olarak görülüyor. One A9, Android 6 sürümünü Nexus cihazlar haricinde kullanan ilk telefon oldu. Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini de alan telefonun Android 6.1 güncellemesinde de erken davranması bekleniyor. Diğer yandan geçtiğimiz haftalarda kod adı “Perfume” olan bir başka HTC cihaz gündeme gelmişti. O telefonun da kutusundan Android 6.1 ile çıkacağı tahmin ediliyor.

Hataların düzeltilmesi

Android 6.0 ve Android 6.0.1 sürümünde görülen bazı hataların Android 6.1 güncellemesiyle birlikte düzeltilmesi bekleniyor. Bazı Nexus cihazlarda yaşanan yakınlık sensörü, ses açıp kapatma tuşları ve MMS problemlerinin Android 6.1 ile düzeltilmesi bekleniyor. Yani yeni özellik yerine eskiden kalan irili ufaklı hatalar bu güncellemeyle birlikte düzeltilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.