Amerikalı ünlü rahip Hilarion Heagy, Müslüman olduğunu ilan etti

Amerikalı ünlü rahip Hilarion Heagy, Müslüman olduğunu ilan etti

İslam'ı seçenlere bir yenisi daha eklendi. Ünlü rahip İslam'ı seçtiğini açıkladı

ABD merkezli önde gelen bir Doğu Katolik rahibi olan Peder Hilarion Heagy, "İslam'a dönüş" kararını "eve dönmek gibi" olduğunu söyledi.

Middle East Monitör sitesinin haberine göre Kaliforniya'da ikamet eden rahip Heagy, daha önce Rus Ortodoksuydu. 2003 yılında Antakya Ortodoks Kilisesi'ne katıldıktan sonra 2007'de ayrılıp Doğu Katolik Kilisesi'ne geçti. Wisconsin'deki St. Nazianz'daki Kutsal Diriliş Manastırı'ndan Bizans Katolik rahibi olmak için mezun olan Heagy, yakın zamanda Kaliforniya'da bir Doğu Hristiyan Manastırı kurma planlarını açıklamıştı.

KUR'AN-I KERİM'DEN PAYLAŞTIĞI AYET

Artık Said Abdullatif olarak bilinen Heagy, kendi blog sitesindeki yazısında şunları söyledi: "Onlarca yıldır çeşitli derecelerde İslam'a çekildiğimi hissettikten sonra, sonunda dalmaya karar verdim."

Abdullatif, İslamiyet'i kabul edişini "Doğu'ya geri dönmek" ve "eski kimliğe" geri dönmek şeklinde ifade ederken, Kur'an-ı Kerim'den A'raf Suresi 172. ayeti paylaştı:

"Hani Rabbin Adem oğullarının bellerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine şahit tutarak: “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” diye sormuştu. Onlar da: “Evet, şahitlik ederiz ki sen bizim Rabbimizsin” demişlerdi. Böyle yaptık ki kıyamet günü: “Doğrusu bizim bundan haberimiz yoktu!” demeyesiniz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum