Amerikalı genç ülkesinde İslami şeriatı 'faiz ve zekat' örneği ile istedi

Amerikalı genç ülkesinde İslami şeriatı 'faiz ve zekat' örneği ile istedi

Amerikalı genç yayıncı Canyon Mimbs ülkesinde İslami şeriatın uygulanmasını istedi.

Canyon Mimbs'ın sözleri şöyle:

Eğer İslam’dan nefret eden bir Amerikalıysan, sana Şeriat yasalarının Amerika için şu anki demokrasi sisteminden daha iyi olacağını ispat edebilirim.

Birinci olarak, faiz temelli bir bankacılık sistemi olmazdı. Bu da öğrenci borçları, kredi kartları, konut krizleri gibi şeylerin olmayacağı anlamına gelir ki bunlar şu anda ekonomimizi kelimenin tam anlamıyla mahvediyor.

İkinci olarak, suçlara gerçek cezalar olurdu. Mevcut adalet sistemimiz suçluları hapse atıyor, sonra tekrar sokağa salıyor ve sorunu aslında çözmüyor. Şeriat yasalarında gerçek cezalar vardır. Suç oranı ciddi şekilde düşerdi.

Üçüncü olarak, zekât yoksulluğu çözerdi. Amerika’da büyük bir yoksulluk sorunu var. Şeriat altında, Mark Zuckerberg ve Elon Musk gibi zenginler fakirlere bakmak zorunda kalırdı.

Dördüncü olarak, kumar ve fuhuş olmazdı. Bu iki şey Amerikan ailesinin temelini yok ediyor.

Beşinci olarak, kadınlar nihayet haklara sahip olur ve korunurdu. Şu an kadınlar, şirketlerin para kazanması için pazarlama nesnesi olarak kullanılıyor, bu durum hem kadınlara hem de sıradan erkeklere zarar veriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum