Amerika'daki üniversite öğrencileri baskılara rağmen Filistin'e desteğe devam ediyor

Amerika'daki üniversite öğrencileri baskılara rağmen Filistin'e desteğe devam ediyor

ABD'deki üniversitelerde başlayan ve dünyaya yayılan Filistin'e destek gösterileri, uyarılara rağmen ABD ve Avustralya'daki kampüslerde ve mezuniyet törenlerinde tüm hızıyla devam ediyor.

Filistin'e destek gösterilerinin devam ettiği ABD'nin Connecticut eyaletindeki Yale Üniversitesi'nde mezuniyet töreni yapıldı.

Mezun öğrencilerin yaklaşık 150'si, Filistin'le dayanışma amacıyla töreni terk ederken bazı katılımcılar protestoyu alkışladı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, mezun öğrencilerin "sorunsuz bir şekilde töreni terk ettiği" ifade edildi.

Öte yandan, Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentindeki Drexel Üniversitesi öğrencileri, kurdukları Gazze Dayanışma Kampı'yla Filistin'e desteklerini sürdürüyor.

Üniversite Rektörü John Fry, kampüste yaşamı "olumsuz etkilediğini" öne sürdüğü kampın devam etmesine izin verilemeyeceğini belirtti.

Göstericilere, kamp alanını terk etmeleri çağrısında bulunan Fry, çadırları kaldırmak için "gerekli tedbirleri" aldıklarını söyleyerek gösterilere müdahale edilebileceğini kaydetti.

Kamptaki göstericiler ise gösterilerinin "nefret söylemi içermediğini" ifade ederek üniversite yönetimiyle polislerin "göz korkutmaya çalıştığını" ifade etti.

Öte yandan, Connecticut'taki Wesleyan Üniversitesi'nde de öğrencilerle üniversite yönetiminin İsrail'le bağlantılı yatırımların yeniden değerlendirilmesi için anlaşmaya vardığı bildirildi.

AVUSTRALYA'DAKİ ÜNİVERSİTELERDE DE GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Avustralya'nın Victoria eyaletindeki Melbourne Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterileri 7 gündür devam ediyor.

Polis, bazı öğrencilerin eylemler sırasında yüzlerini kapatmaya başladığını ve bunun "polise karşı güç kullanacaklarına" işaret ettiğini öne sürdü.

Victoria Eyaleti Başbakanı Jacinta Allan da göstericilerin "sorumsuzca davranışlarından bıktıklarını" kaydederek öğrencilerin eğitimlerine geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

Diğer yandan okul yönetimi, üniversitenin Arts West Fakültesi'nde öğrencilerin gösteri için kurdukları kamplarını kaldırılmaları uyarısında bulunarak, binayı boşaltmamaları halinde öğrencilerin okuldan uzaklaştırılabileceği uyarısında bulundu.

Queensland Üniversitesi'nde de polis, Filistin'e destek gösterilerinde 2 öğrenciyi gözaltına aldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.